Update articol:

 Putin: Orice țară care impune o zonă interzisă de zbor deasupra Ucrainei ar fi parte a conflictului

Președintele rus Vladimir Putin a declarat sâmbătă că orice țară care ar încerca să impună o zonă de excludere aeriană deasupra Ucrainei va fi considerată de Moscova ca fiind intrată în conflict.

„Orice mișcare în această direcție va fi considerată de noi ca participare la un conflict armat a țării respective”, a spus liderul rus în cadrul unei întâlniri cu angajatele  Aeroflot.

Putin s-a referit şi la posibilele consecinţe ale aderării Ucrainei la NATO.

”Începem să vorbim din ce în ce mai activ despre faptul că Ucraina va fi acceptată în NATO. Înţelegeţi la ce ar putea duce acest lucru, sau unde ar putea duce chiar acum?”, a întrebat liderul rus, citat de EFE.

El a repetat unele dintre justificările pe care le-a dat pentru ofensiva împotriva Ucrainei de când a fost lansată la 24 februarie, între care apărarea locuitorilor din regiunile pro-ruse din Donbas.

”Ascultaţi, oamenii din Donbas nu sunt câini vagabonzi. Între 13.000 şi 14.000 de persoane au murit de-a lungul anilor. Mai mult de 500 de copii au fost ucişi sau mutilaţi. Dar Occidentul a ales să nu observe acest lucru timp de opt ani. Ascultaţi, opt ani”, a spus Putin, referindu-se la războiul care a început în 2014, în urma schimbării regimului de la Kiev şi a anexării de către Rusia a teritoriului ucrainean Crimeea.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a regretat vineri decizia “deliberată” a NATO de a nu crea o zonă de excludere aeriană în Ucraina, în mijlocul unei invazii ruse, transmite AFP.

“Astăzi, conducerea Alianţei a dat undă verde continuării bombardamentelor asupra oraşelor şi satelor ucrainene, refuzând să creeze o zonă de excludere aeriană”, a spus preşedintele Zelenski într-o intervenţie video dată publicităţii de preşedinţia ucraineană.

Miniştrii de externe din statele NATO, care au participat vineri, la Bruxelles, la o reuniune extraordinară consacrată invaziei ruse în Ucraina, s-au exprimat împotriva creării unei zone de excludere aeriană deasupra Ucrainei, solicitată de Kiev.

 

Zelensky critică decizia NATO de a nu implementa o zonă de excludere a zborului deasupra Ucrainei: “Toți oamenii care vor muri din această zi vor muri și din cauza voastră, din cauza slăbiciunii voastre, din cauza dezbinării voastre”

 

Putin: Sancțiunile occidentale asupra Rusiei sunt asemănătoare cu o declarație de război

BVB | Știri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (28/09/2022)

Informare privind strategia de dezvoltare a societatii

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (28/09/2022)

Hotarare CA 28.09.2022 - avizare majorare capital social incorporare rezerve

CONPET SA (COTE) (28/09/2022)

Raport conform art. 234, aliniat 1, lit. i) din Regulamentul ASF nr. 5/2018

MedLife S.A. (M) (28/09/2022)

Disponibilitate Raport Sustenabilitate 2021