Update articol:
Artificial Intelligence (AI) Journey

Putin: “Oricine posedă inteligenţă artificială va avea avantaje competitive enorme; trebuie stabilit un cod de reguli etice de interacțiune între om și AI”

http://en.kremlin.ru/ http://en.kremlin.ru/

Artificial Intelligence (AI) Journey, cel mai mare forum din Europa de Est, a avut loc pentru prima dată la Moscova în perioada 8 – 9 noiembrie 2019. La eveniment  au participat peste 5.000 de persoane, printre care experți internaționali și specialişti ruși în AI și analiza datelor, precum și reprezentanți din peste 1.000 de companii – lideri în dezvoltarea și aplicarea tehnologiilor AI în procesele de afaceri.

 

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat sâmbătă, în cadrul Forumului  Artificial Intelligence (AI) Journey, că este necesară introducerea de noi reguli pentru dezvoltarea inteligenţei artificiale, insistând pe luarea în considerare a unui nou cod de conduită de către experţi şi companii.

Potrivit lui Putin, sistemele de inteligență artificială sunt un apogeu, esența tehnologiei avansate. 

“Aspectele sociale şi consecinţele utilizării inteligenţei artificiale sunt în prezent dezbătute în întreaga lume. Acesta este un subiect foarte important”, a spus Putin, care a adăugat că principalul obiectiv al ţării sale este o dezvoltare armonioasă şi noi oportunităţi pentru oameni.

“Oricine posedă inteligenţă artificială va avea avantaje competitive enorme”, a menţionat preşedintele rus, în opinia căruia Rusia trebuie să fie un lider în acest domeniu.

Vladimir Putin a explicat: “Trebuie să oferim libertate maximă pentru creativitate și inițiativă de afaceri, să creăm cele mai bune condiții, un spațiu favorabil și prietenos tuturor celor care lansează un startup, care își asumă riscuri și introduce produse avansate pe piață. Astfel de oameni trebuie să aibă încredere că vor primi sprijin, că pot reuși aici, în Rusia. Printre altele, trebuie să dezvoltăm un mecanism convenabil și eficient de finanțare a riscurilor. Și, desigur, barierele și restricțiile legislative ar trebui ridicate în cadrul reglementărilor tehnologice. De exemplu, cu toții suntem perfect conștienți de faptul că hrana reală, combustibilul pentru AI sunt datele, cantități masive de date. Cu cât este mai bună calitatea lor,  volumul și complexitatea lor sunt mai mari, cu atât sunt mai eficienți algoritmii și cu atât mai precise sunt rezultatele.

AI ar trebui să ofere mai multe date și obstacolele inutile pentru utilizarea datelor ar trebui ridicate în mod constant. Firește – aș dori să vă atrag atenția asupra acestui aspect – în mod natural, securitatea cetățenilor, respectarea intereselor și drepturilor lor trebuie să fie garantate. Cu toții înțelegem cu siguranță că limita  este foarte subțire. Trebuie să găsim un echilibru între expunerea maximă a informațiilor și drepturile oamenilor la protecția acestor informații acolo unde cred că trebuie asigurată confidențialitatea acestora. Pentru a colecta, stoca și prelucra date, este necesar să construiți platforme cloud, sisteme software și hardware și să extindeți accesul la ele pentru afaceri, știință și educație. (…) Sistemele AI pot fi realizate și valorificate doar de oameni bine pregătiți intelectual. Trebuie să creștem volumul și calitatea pregătirii pentru programatori, matematicieni, lingviști de calculator, specialiști în procesarea datelor. Universitățile și colegiile ruse trebuie să fie printre liderii din AI. De asemenea, trebuie să creștem generații întregi de profesioniști care vor putea descoperi și utiliza pe deplin tehnologiile AI.

Capacitatea de a lucra cu inteligență artificială, de a-și cunoaște drumul în acest domeniu și în acest mediu trebuie să fie o cerință obligatorie pentru orice profesie – în economie, afaceri, educație, asistență medicală, forțe de ordine și, desigur, la toate nivelurile guvernamentale.

Tehnologia AI are un potențial imens de utilizare în absolut toate domeniile și industriile. Este extrem de important ca tehnologiile AI să facă posibilă ieşirea din inerție a mașinii birocratice, pentru a crește transparența și eficiența procedurilor administrative, ceea ce este crucial pentru stabilitatea socială, deoarece numai în acest caz, oamenii văd ce fac autoritățile și sunt motivați atunci când iau anumite decizii.

Este necesar să direcționați aceste capabilități de AI spre soluționarea problemelor fiecărei persoane specifice și, în final, pentru a schimba calitatea și forma întregului sistem al administrației publice. Aceasta este condiția crucială pentru rezolvarea sarcinilor pe scară largă cu care se confruntă Rusia.

Aș dori să le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la elaborarea și aprobarea Strategiei naționale pentru dezvoltarea inteligenței artificiale. Prezintă sarcinile noastre pentru următorul deceniu. Este important să acționăm cât mai repede posibil, prin combinarea eforturilor statului, a comunității profesionale și de afaceri pentru a transforma planurile în soluții reale, inovații, produse competitive pentru care există cerere.

Trebuie și sunt încrezător că putem deveni unul dintre liderii globali din AI. Aceasta este o problemă a viitorului nostru, a locului Rusiei în lume. AI devine un nou factor de dezvoltare socială și are un efect tot mai mare pe piața muncii și în viața de zi cu zi a oamenilor.

În prezent, în lume există o discuție cu privire la aspectele sociale și consecințele utilizării AI. Aceasta este, evident, o problemă foarte importantă. Trebuie stabilit un cod de reguli etice de interacțiune între om și AI. Trebuie să ne amintim întotdeauna: tehnologia nu trebuie inventată de dragul său, iar scopul nostru esențial este dezvoltarea durabilă și echilibrată, calitatea în creștere a vieții și oportunități noi pentru oameni, pentru cetățeni. Pentru că oamenii sunt valoarea supremă”.

Moscova doreşte să-şi majoreze cota deţinută pe piaţa globală a inteligenţei artificiale de la 1-2% la 15% în următorii cinci ani.

 

BVBStiri BVB

ZENTIVA S.A. (SCD) (24/09/2021)

Convocare AGAO - 1 noiembrie 2021

Turbo Long on Societatea Nationala de Gaze Naturale Romgaz SA (RCSNGTL1) (24/09/2021)

Reluare tranzactionare - ora 12:35 - Notificare Raiffeisen Centrobank AG modificare limita variatie

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (24/09/2021)

Semnarea unui contract de vanzare-cumparare pentru One Athenee

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (23/09/2021)

Retragere autorizatie administrator de risc