Update articol:

Putin: Rusia are un vas necesar pentru construcţia Nord Stream 2, a cărui finalizare va mai dura câteva luni din cauza sancţiunilor

Sursa foto: en.kremlin.ru

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri seara că Rusia are un vas de instalare a conductelor pentru finalizarea gazoductului Nord Stream 2 către Germania, care va mai dura câteva luni din cauza sancţiunilor impuse de Washington, potrivit unor surse citate de publicaţia Kommersant, transmite Reuters, conform news.ro.

Putin a vorbit despre vas la o reuniune cu oameni de afaceri influenţi.

Săptămâna trecută, preşedintele american Donald Trump a impus sancţiuni împotriva gazoductului Nord Stream 2, proiectat de Moscova pentru a ocoli Ucraina şi a spori livrările de gaze pe sub Marea Baltică spre Germania, cel mai mare client al Rusiei.

Compania elveţiano-olandeză Allseas, care instala conductele folosind două vase, Pioneering Spirit şi Solitaire, a suspendat lucrările pentru a evita sancţiunile.

În 2016, grupul rus Gazprom a cumpărat un vas special pentru instalarea de conducte, numit Academic Cherskiy, pentru a fi utilizat ca măsură de ultimă instanţă în cazul în care companiile opresc lucrările la Nord Stream 2.

O sursă din Gazprom a declarat că viteza medie cu care Cherskiy poate instala conducte este mai mică decât cea a Pioneering Spirit, dar nu a oferit o estimare mai exactă.

Potrivit datelor Refinitiv Eikon, Cherskiy se află în prezent în portul rusesc Nahodka, de pe malul Pacificului.

Înainte ca Washingtonul să anunţe sancţiunile împotriva companiilor care construiesc Nord Stream 2, oficialii ruşi anunţaseră că proiectul va deveni funcţional înainte sau la jumătatea anului 2020.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (06/12/2021)

Notificare rascumparare actiuni proprii 29 noiembrie - 3 decembrie 2021

FONDUL DESCHIS DE INVESTITII ETF BET PATRIA-TRADEVILLE (TVBETETF) (06/12/2021)

Notificare cu privire la numarul si tipul de investitorilor

PREBET SA AIUD (PREB) (06/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

UZTEL S.A. (UZT) (06/12/2021)

Hotarari AGA O & E din 06.12.2021