Update articol:

QatarEnergy semnează un acord pe 27 de ani pentru a livra gaze naturale lichefiate companiei chineze Sinopec, cel mai lung în istoria tranzacţiilor cu GNL

https://www.qatarenergy.qa/

Şeful QatarEnergy, Saad al-Kaabi, a declarat luni pentru Reuters că firma a semnat un contract de vânzare-cumpărare pe 27 de ani cu grupul chinez Sinopec, cel mai lung în istoria tranzacţiilor cu gaze naturale lichefiate (GNL).

“Astăzi este un moment important pentru primul contract de vânzare-cumpărare în cazul proiectului zăcământului North Field South (NFS). Este un contract pe 27 de ani şi vizează patru milioane de tone de gaze naturale lichefiate pentru Sinopec din China. Înseamnă că acordurile pe termen lung sunt aici şi sunt importante atât pentru vânzător cât şi pentru cumpărător”, a afirmat Kaabi într-un interviu acordat la Doha, după semnarea tranzacţiei.

Qatar încheie parteneriate cu firmele internaţionale în prima fază a extinderii zăcământului North Field, evaluată la 30 miliarde de dolari, care îi va consolida poziţia de principal exportator global de gaze naturale lichefiate (GNL), într-un moment în care Europa caută alternative la livrările din Rusia.

North Field face parte din cel mai mare zăcământ mondial de gaze, pe care Qatar îl împarte cu Iran (care numeşte partea sa South Pars). North Field ar urma să producă 32 de milioane de tone anual de gaze naturale lichefiate şi va creşte capacitatea Qatarului de a exporta gaze de la 77 la 126 milioane de tone pe an.

“Suntem încântaţi de acordul cu Sinopec deoarece am avut în trecut o relaţie pe termen lung astfel încât relaţia noastră ajunge la un nou nivel ridicat, având un contract pe 27 de ani”, a declarat Kaabi, potrivit Agerpres. Acesta a adăugat că sunt în derulare negocieri cu alţi cumpărători din China, Europa şi alte regiuni.

“Cred că recenta volatilitate i-a făcut pe cumpărători să înţeleagă importanţa contractelor de aprovizionare pe termen lung. Negocierile pentru o participaţie în proiectul de expansiune GNL sunt în derulare”, a afirmat şeful QatarEnergy.

BVB | Știri BVB

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (07/12/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 5-6 decembrie si finalizare etapa 1

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (07/12/2022)

Notificare Estinvest - rezultate oferta publica de cumparare de actiuni emise de CHIMCOMPLEX