Update articol:
După ce Daniel Zamfir a spus că președintele ARB a sunat la Consiliul Concurenței și a cerut închiderea investigației în legătură cu manipularea ROBOR,

Radu Grațian Ghețea: “Declarația lui Zamfir mă face să zâmbesc; La lucruri fantasmagorice se răspunde la fel”

Sursa cec.ro

Radu Ghețea, președinte al Consiliului de Administrație al CEC Bank și președinte de onoare al Asociației Române a Băncilor (ARB), caracterizează drept „fantasmagorică” declarația senatorului Daniel Zamfir care a scris, pe Facebook, că “președintele Asociației Române a Băncilor, dl. Ghețea, a sunat în 2013 la Consiliul Concurenței și a cerut închiderea investigației în legătură cu manipularea ROBOR-ului!”

La solicitarea financialintelligence.ro, domnul Ghețea a spus că această declarație îl face să zâmbească, menționând că ”la lucruri fantasmagorice se răspunde la fel”.

Daniel Zamfir a susținut că sursa afirmației sale este o declarație a secretarului general de atunci al instituției. ”E o agitație uriașă la Consiliul Concurenței, unde se pare că au dispărut unele documente, altele se modifică, toată lumea controlează pe toată lumea…
Cand există un raport care vorbește despre faptul că s-au ascuns probe incriminatorii, s-a favorizat infractorul și se cere sancționarea băncilor, iar președintele Consiliului Concurenței nu ține cont de niciuna din cele 70 de nereguli semnalate, cred că lucrurile nu sunt deloc cușere acolo… ”, a mai scris Zamfir.

În replică, Radu Grațian Ghețea ne-a declarat: ”Această declarație mă face să zâmbesc. Îmi închipui că, în 2013, domnul Chirițoiu stătea în birou liniștit, își bea cafeaua cu domnul secretar general, și secretara sa intră și îi spune: ”E Ghețea pe telefon! ”. Și domnul Chirițoiu se ridică în picioare, se albește la față după ce aude cine e la telefon, și dă dispoziție să se oprească investigația. Cam așa s-a întâmplat, nu? Probabil, după câteva luni, și-a dat seama că nu eu sunt șeful lui, că a fost numit acolo de Parlament, și reia investigația. Înțeleg că între timp s-au pierdut documente… Dacă facem scenarii, putem ajunge la Caragiale.

În calitate de președinte ARB, timp de 15 ani, cred că am vorbit cu domnul Chirițoiu de 100 de ori, cred că am vorbit cu președinții ANPC de 200 de ori, cu Banca Națională, de 2000 de ori. Cred că nu am făcut niciun fel de crimă. Am sunat diverse persoane, inclusiv de la Parlament, de la Guvern și, pe un ton politicos, am cerut să ne întâlnim, să discurăm, să se țină cont și de părerea Asociaței Române a Băncilor.

ARB nu are, conform statutului, puteri nici măcar asupra membrilor săi, decât foarte, foarte limitate…. În rest e o asociație în care cooperăm”.

Domnul Ghețea ne-a mai răspuns că nu a primit, până acum, nicio invitație la audieri în Parlament.

Recent, Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, a fost audiat, în Parlament, pe tema investigației legată de manipularea ROBOR.

BVBStiri BVB

VES SA (VESY) (22/05/2020)

Litigiiu la 22.05.2020

TERAPLAST SA (TRP) (22/05/2020)

Informare Depozitarul Central - operare diminuare capital social - nr. actiuni

CEMACON SA (CEON) (22/05/2020)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014