Update articol:

Radu Hanga, BVB: Decizia legată de conducerea executivă a unei companii apaține acționarilor; SIF-urile se îndreaptă încet, încet în această direcție (video)

© Carlos Funes https://goo.gl/yR8reg

Decizia legată de conducerea executivă a unei companii apaține acționarilor, iar SIF-urile se îndreaptă încet, încet în această direcție, a spus Radu Hanga, președintele Bursei de Valori București, la Webinarul interactiv Feel the Markets.

El a fost întrebat despre situația SIF-urilor, în contextul eliminării pragului de deținere și al scandalurilor dintre acționari și conducerile acestor companii.

Webinar interactiv Feel the Markets

Webinar interactiv Feel the Markets

Publicată de Financial Market pe Miercuri, 15 iulie 2020

“La orice companie, trebuie să ajungem într-o logică normală în care decizia legată de organele de conducere, de conducerea executiva, aparține acționarilor. E atât de simplu”, a spus Radu Hanga, adăugând: “În momentul în care vom ajunge să respectăm, ca piață, regula aceasta de bază, atunci o să putem spune că ne-am îndeplinit misiunea.

Legat de SIF-uri, lucrurile se îndreaptă în direcția asta încet, încet. Vedem că acționarii încep să aibă un cuvânt tot mai important legat de conducerea SIF-urilor.”

Radu Hanga a demisionat, în mai, din Consiliul de Administrație SIF Oltenia, în urma AGA de bilanț din 28 aprilie, când o parte dintre acționari (inclusiv SIF Banat Crișana), nu au fost primiți la ședință, pe motiv că votaseră prin corespondență, în contextul pandemiei Covid. În urma AGA, au rezultat două rapoarte cu decizii contrare, speța făcând obiectul mai multor procese în instanță.

Un alt scandal a avut loc și la SIF Transilvania, unde conducerea executivă a fost înlocuită, și aici deciziile fiind contestate.

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (20/10/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDTN si EFSA

TERAPLAST SA (TRP) (20/10/2020)

Detalii teleconferinta T3/2020

Sphera Franchise Group (SFG) (20/10/2020)

Incheierea actelor juridice cu partile afiliate