Update articol:

Radu Oprea (PSD): Listarea companiilor strategice – o foarte mare greşeală; în timp de criză nu vinzi

Ştefan Radu Oprea Ştefan Radu Oprea

Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Radu Oprea, consideră că listarea la bursă a companiilor strategice al statului român este o “foarte mare greşeală”, el explicând că pe timp de criză nu vinzi întrucât preţul pe care îl poţi lua pe acţiune este foarte mic.

“Ceea ce ne-a spus premierul Cîţu, cea ce a spus Ludovic Orban, că vor să vândă, să listeze la bursă companiile profitabile, companiile strategice ale statului român – şi vorbim aici despre Hidroelectrica, vorbim despre Aeroporturi Bucureşti, vorbim despre CEC Bank – (…) este o foarte mare greşeală pentru că (…) în timp de criză nu vinzi. Atunci când este criză economică, când pieţele sunt dereglementate, când pieţele sunt în criză, şi vedem ce se întâmplă cu toate bursele mari, nu vinzi, nu listezi, pentru că valoarea, preţul pe care ai putea să îl iei pe acţiune este foarte mic”, a explicat Oprea, vineri, într-o conferinţă de presă la Ploieşti, potrivit Agerpres.

În context, Oprea consideră că actuala coaliţie de guvernare vrea să “spolieze” poporul român de profitul acestor companii.

“Singurul lucru pe care îl vedem cu certitudine este că actuala coaliţie de dreapta doreşte să spolieze poporul român, pe români de profitul pe care companiile strategice – şi vă aduc aminte că în 2019 aceste companii au avut un profit de aproape 4 miliarde de lei – aceşti bani ajung în buget şi aceşti bani sunt folos întotdeauna prin redistribuire pentru diverse programe, inclusiv pentru cele de sănătate”, a mai spus purtătorul de cuvânt al PSD.

El a dat exemplul unor state europene, dar şi al SUA care îşi protejează companiile naţionale.

“Cred că dacă Guvernul ar urmări cu atenţie ce se întâmplă în lume ar vedea poziţiile Germaniei, Franţei (…) care îşi protejează companiile naţionale şi au venit cu reglementări astfel încât statul să poată interveni şi să achiziţioneze acţiunile pentru salvarea companiilor strategice în timp de criză economic. Dacă ar vedea discursul preşedintelui SUA de la Pittsburg referitor la planul de 2 trilioane de dolari pentru salvarea şi relansarea economiei ar constata că aceasta este tendinţa, aceea a unui stat puternic care intervine şi care îşi susţine cetăţenii atunci când sunt loviţi de criză în venituri. Noi suntem în contratimp, anacronici cu această guvernare de dreapta (…) şi singurul rezultat va fi o sărăcire şi mai mare a populaţiei din România”, a conchis Radu Oprea.

BVB | Știri BVB

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (04/03/2024)

Inregistrare teleconferinta rezultate preliminare 2023

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (04/03/2024)

Inregistrare teleconferinte rezultate preliminare 2023

ALRO S.A. (ALR) (04/03/2024)

Decizie impunere suplimentara de catre ANAF

Obligatiuni Autonom Services 2026 (AUT26E) (04/03/2024)

Teleconferinta prezentare rezultate financiare preliminare 2023

Obligatiuni Autonom Services 2024 (AUT24E) (04/03/2024)

Teleconferinta prezentare rezultate financiare preliminare 2023