Update articol:
LUNA PIEȚEI DE CAPITAL – DOI ANI DE PIAȚĂ EMERGENTĂ - FORUMUL PIEȚEI DE CAPITAL BY FINANCIAL INTELLIGENCE

Radu ROȘCA, Transilvania Investments: Mizăm pe un mix între lichiditate și intențiile de investiții pentru activele cheie

radu rosca

Transilvania Investments mizează, în actualul context economic și geopolitic, pe un mix între lichiditate și intenții de investiții pentru activele cheie, a spus Radu ROȘCA, Președinte executiv Transilvania Investments, la Forumul Pieței de Capital, organizat de Financial Intelligence, pe 12 septembrie.

„Credem că, pe fondul inflației, sunt de ținut active care au potențial, ele nu se vor devaloriza, dar clar avem nevoie și de lichiditate pentru a vedea ce oportunități ne oferă aceste vremuri”, a spus el.

Transilvania Investments (TRANSI) este din 14 martie, noul nume oficial al SIF Transilvania. La momentul rebrandingului, compania a anunțat și o colaborare cu The Makers, pentru portofoliul turistic.

Radu Roșca ne-a spus: “Am moștenit un portofoliu destul de mare de hoteluri și am început, împreună cu The Makers, o analiză să vedem în care e mai potrivit să investim. Ea este în curs și avem deja mai multe variante pe masă. Până la sfârșitul anului, vom vedea direcțiile principale.

În principiu, vom alege o serie de hoteluri în care vom investi, în care credem și care sunt cheie – ca vizibilitate, notorietate și care pot aduce business. Până la urmă, va trebui să aducem dividende acționarilor.”

Reprezentantul Transilvania Investments a spus că încă nu a fost stabilit un buget de investiții pentru hoteluri: “Vorbim, în primul rând, de concepte pe care le vom aduce și, în funcție de acestea, vom creiona și previziunile eforturilor financiare de care avem nevoie.”

Legat de provocările principale pentru această perioadă, Radu Roșca a spus: “Inflația și creșterea prețului energiei, pentru că va trebui să previzionăm ce se va întâmpla în anul următor, și evident, cât va costa o camera la hotel.

Hotelurile de la mare pe care le deținem în portofoliu sunt în zona de sud a litoralului. Acolo a fost o efervescență mai mare în acest an, nu avem încă toate socotelile făcute, pentru ca în 15 septembrie închidem hotelurile și vom avea în octombrie cifrele. Dar da, a mers bine, rămâne să vedem ce înseamnă costurile de operare și prețul camerelor pentru anul viitor.”

Compania va organiza, în 23 septembrie, Ziua Investitorului, un eveniment gândit pentru a dezvolta o relație cât mai deschisă cu investitorii, pentru a-i ajuta să înțeleagă mai bine direcțiile strategice și a le întări sentimentul de încredere. Înscrierile pentru participarea la eveniment sunt deschise până în 16 septembrie.

Transilvania Investments a înregistrat un profit net de 68,77 milioane lei, în primul semestru, o creștere procentuală de 18,02% față de primele șase luni ale anului trecut, încheiate cu un profit de 58,27 milioane lei. Veniturile nete din exploatare se ridicau, la finalul primului semestru al anului curent, la 80,94 milioane lei, în creștere cu 9,72%  față de perioada ianuarie – iunie 2021, în timp ce cheltuielile operaționale au scăzut cu 0,25 milioane lei, însumând 13,94 milioane.

Compania are un portofoliu complex de active ce include companii din sectoarele financiar, turism, real estate, energie și IT.

BVB | Știri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (06/10/2022)

Eliberare unitati rezidentiale si locuri de parcare in cadrul One Cotroceni Park

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (06/10/2022)

Finalizarea Programului nr. 6 de rascumparare actiuni

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (06/10/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

BANCA TRANSILVANIA S.A. (TLV) (06/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 03.10.-05.10.2022