Update articol:

Raiffeisen Asset Management administrează active de 6 miliarde lei și devine cel mai mare administrator de fonduri deschise de investiții din România

Activele Raiffeisen Asset Management (RAM) au depășit 6 miliarde de lei la finalul lunii august 2021, RAM devenind astfel cel mai mare administrator de fonduri deschise de investiții din România. Compania de administrare a investițiilor, subsidiară a Raiffeisen Bank România, are în prezent o cota de peste 23% din piață locală a fondurilor deschise de investiții, potrivit unui comunicat de presa.

Activele administrate de Raiffeisen Asset Management au crescut cu peste 800 milioane de lei față de finalul anului trecut. Cel mai rapid ritm de creștere a activelor a fost înregistrat de fondurile de acțiuni și cele mixte (cu componentă de acțiuni), care însumează în prezent peste 1 miliard de lei. Totodată, numărul total al clienților care investesc în fondurile administrate de Raiffeisen Asset Management a crescut cu peste 12% de la începutul acestui an, ajungând în prezent la aproape 42.000.

Politicile fiscale și monetare implementate la nivel local și global în cursului anului trecut cu scopul de a stopa efectele negative ale pandemiei au generat presiuni inflaționiste și, în același timp, au sprijinit creșterea burselor de acțiuni. Acest context de piață din ultimele 12-15 luni a favorizat evoluția fondurilor de acțiuni, fapt reflectat și de interesul crescut al clienților noștri pentru acest tip de fonduri.

Fondul de acțiuni locale, Raiffeisen România Dividend, a înregistrat de la începutul acestui an un randament de 31.6%, în timp ce valoarea activelor sale a depășit pragul de 200 milioane de lei. În același timp, fondul de acțiuni internaționale, Raiffeisen Global Equtiy, lansat în prima parte a anului trecut, a obținut un randament de 12.8% de la începutul anului, iar activele sale au depășit 30 de milioane de euro.

“Pandemia ne-a schimbat viață și a adus noi provocări legate de modul în care ne gestionăm banii. Trecem printr-o perioada cu inflație ridicată și presiuni asupra cursului de schimb, inamicii economiilor noastre. Creșterea susținută a investițiilor în fondurile cu componentă de acțiuni, confirmă că acestea reprezintă o opțiune potrivită contextului în care ne aflăm. Important este că avem soluții și mă bucur că o mare parte din clienții noștri au apelat la ele. Ne dorim să fim în continuare aproape de ei, cu produse de investiții potrivite și la îndemână.”, a spus Răzvan Szilagyi, CFA, Președinte și CEO Raiffeisen Asset Management.

S.A.I. Raiffeisen Asset Management S.A. (RAM) este compania specializată în administrarea fondurilor de investiții a grupului Raiffeisen în România și are că acționar majoritar cu 99,99% din acțiuni pe Raiffeisen Bank.

BVBStiri BVB

ALRO S.A. (ALR) (15/10/2021)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (15/10/2021)

Convocare AGEA pentru data de 8 decembrie 2021

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (15/10/2021)

Act aditional la contract de credit

ALRO S.A. (ALR) (15/10/2021)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)