Update articol:

Raiffeisen Bank a acordat Noriel Impex un credit de 1,22 milioane de euro cu garantie EximBank

Societatea Noriel Impex SRL, una dintre cele mai mari companii de distributie de jocuri si jucarii din Romania, a beneficiat de un credit in valoare de 1,22 milioane de euro de la Raiffeisen Bank, garantat de EximBank in proportie de 90%, in cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicata companiilor mari. Finantarea va acoperi atat cheltuielile aferente contractelor comerciale ale companiei in derulare (de la achizitionarea marfii si pana la desfacerea produselor pe pietele interne si externe), cat si cheltuielile generale.

“Finantarea ne va ajuta sa sustinem cresterea activitatii noastre, intr-o perioada in care avem lichiditati limitate. In paralel cu dezvoltarea noastra pe piata locala, prin extinderea numarului de clienti si prin largirea portofoliului de produse, ne indreptam atentia si spre pietele externe. Primele rezultate au venit in urma prezentei noastre la targul de profil din Hong Kong in 2019 si 2020. Am incheiat parteneriate cu o serie de distribuitori din Grecia, Serbia si Croatia pentru desfacerea propriilor articole, dar si pentru dezvoltarea de produse in regim “private label”. In prezent, suntem in negocieri pentru inceperea colaborarii si cu parteneri din Italia si Mexic”, a spus  Bogdan Ciungradi,  director general la Noriel Impex SRL.

Parte a grupului Noriel (alaturi de Toys and Games SRL, responsabila cu productia de jocuri si puzzle-uri si Intertoy Zone SRL, divizia de retail, care are in Romania 83 de magazine si 600 de angajati), Noriel Impex SRL reprezinta componenta de distributie. Infiintata in 1995, compania asigura prezenta la nivel national a marcilor proprii Noriel si a celor cu distributie exclusiva, prin intermediul retelelor de retail si a distribuitorilor, dar si international, prin contracte directe cu parteneri externi.

EximBank este o instituție specializată ce se implică activ în susținerea și promovarea mediului de afaceri românesc. În cadrul programului guvernamental de susținere a companiilor mari, pe care EximBank îl implementează în urma mandatului special primit din partea statului român, societățile mari și IMM-urile cu cifră de afaceri peste 20 mil. lei în 2019 pot beneficia de produse de finanțare si garantare cu componentă de ajutor de stat. Termenul până la care companiile pot depune dosare de solicitare a produselor de finanțare și garantare din cadrul acestei scheme de ajutor de stat este 31 mai 2021.

Raiffeisen Bank susține dezvoltarea antreprenoriatului autohton fiind unul dintre cei mai importanți finanțatori ai companiilor românești de peste 20 de ani. Cu o prezență în țară în 8 centre regionale pentru corporații și o echipă dedicată companiilor mari și medii in București, banca deține un portofoliu de peste 2 miliarde de euro în finanțări acordate corporațiilor. Transformarea continuă, îmbunatațirea experienței digitale a clienților și adaptarea la noile cerinte ale pieței sunt parte din misiunea băncii, devenind un partener recomandat al companiilor locale.

 

BVBStiri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (23/09/2021)

Oferta Publica de Cumparare - 29.09 - 12.10.2021

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (22/09/2021)

Situatia inregistrarii la RC Bucuresti a hotararilor AGOA si AGEA din 10.09.2021

MECANICA FINA SA (MECE) (22/09/2021)

Completare Raport Anual 2020 - raport consolidat

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (22/09/2021)

Actualizarea componentei comitetelor consultative ale societatii