Update articol:

Raluca Turcan nu mai figurează pe lista noului guvern Ciucă: Din 26 noiembrie nu mai sunt bani de pensii și alocații; mandatul lui Florin Cîțu nu a fost decât un șir de minciuni, greșeli și jocuri personale

Raluca Turcan, Ministrul Muncii Majorarea salariului minim va fi consistentă inclusiv pe partea de salariu net, a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan, precizând că s-au făcut până acum solicitări de majorare între 8 şi 12%, iar cel mai probabil săptămâna viitoare vor avea loc discuțiile privind această creștere cu patronatele și sindicatele.

Din 26 noiembrie, România nu va mai avea bani de pensii și salarii, pentru că fondurile au fost luate de la Ministerul Muncii la rectificarea bugetară, a transmis ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan, într-un mesaj trimis pe grupurile interne ale PNL.

În acelaşi mesaj,  Turcan, care nu figurează pe lista noului guvern Ciucă,  îl acuză pe premierul interimar Florin Cîțu că „e dispus să joace la poker până și banii de pensii”. Ea acuză conducerea PNL că nu a negociat bine cu PSD funcțiile din Guvern și cere demisia lui Florin Cîțu. De asemenea, a a spus că voturile au fost manipulate la întâlnirrea în care s-a decis că PNL va negocia cu PSD, pentru că mai mulți liberali au votat în același timp și pentru continuarea discuțiilor cu foștii parteneri de coaliție, USR.

„Consider că echipa de negociere nu a purtat o negociere pentru PNL, ci a pregătit o garnitură și o foaie de parcurs pentru predarea la cheie a PNL către PSD”, a scris Turcan.

„Florin, ești dispus să joci la poker până și banii de pensii. De mai bine de o lună mă țin de capul tău și-ţi spun repetat că de vineri (26 noiembrie) nu mai sunt bani de pensii și de alocații pentru că i-ai luat la rectificare doar ca să dai tu bine la cifre în postările de pe Facebook”, a scris Turcan.

Este vorba despre peste 2,7 miliarde de lei care au fost tăiați de la Ministerul Muncii la prima rectificare bugetară, cu promisiunea că banii vor fi dați înapoi la a doua rectificare. Însă o nouă rectificare nu poate fi făcută câtă vreme România nu are un guvern cu puteri depline, așa că banii nu au ajuns înapoi la Ministerul Muncii, potrivit Digi 24.

Raluca Turcan a continuat: “Mandatul lui Florin Cîțu nu a fost decât un șir de minciuni, greșeli și jocuri personale. Aș spune că e de domeniul patologicului. Florin, îți imaginezi că nimeni nu se prinde de minciunile tale? Toți se prind, îți garantez. Nimic din ce ai spus până acum, tu, președintele partidului, nu a fost adevărat! Doar un șir de minciuni.

În aceste negocieri, președintele partidului a negociat doar pentru el. Atât. Nimic altceva!!! Motivele? O să le aflăm, cu siguranță! Dar cu un preț prea mare plătit de partid. Nu a existat niciun criteriu obiectiv pentru formarea propunerilor de miniștri. Niciunul. Ați ignorat până și cel mai important criteriu, cel referitor la rezultatele in alegeri (pe care PSD-ul, spre deosebire de voi, nu l-a ignorat).

Și-atunci, va mirați că PNL se confruntă cu un asemenea val de critici, câtă vreme voi acționați în afara unei legitimități politice firești?.

Închei spunând, momentul acesta este o rușine pentru PNL și cred că Președintele PNL ar trebui să-și depună demisia, împreună cu echipa de negociere”.

 

BVB | Știri BVB

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (08/12/2021)

Reluare tranzactionare ora 16:00 - conform Codului BVB - operator de piata reglementata (Titlu II - art. 115 si Titlu III - art. 6) - Decizia ASF nr. 1529/08.12.2021 - aprobare document oferta publica de cumparare actiuni SIF3

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (08/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

CARBOCHIM S.A. (CBC) (08/12/2021)

Convocare AGAE 05/06.01.2022 Versiune in limba Engleza

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (08/12/2021)

Hotararea Consiliului de Administratie - 7 decembrie 2021

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (08/12/2021)

Hotarari AGEA din data de 8 decembrie 2021