Update articol:

Raluca Turcan şi Alexandru Nazare, supăraţi pe Cristian Ghinea (surse)

Foto Facebook Foto Facebook

Ministrul Muncii Raluca Turcan şi ministrul Finanţelor Alexandru Nazare şi-au arătat nemulţumirea în şedinţa de azi cu privire la ministrul USR al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, potrivit surselor noastre.

Acestea susţin că, în elaborarea Programului Național de Reziliență și Redresare, Cristian Ghinea și-a asumat obiective care țin de Ministerul Finanțelor și Ministerul Muncii, fără a-și consulta colegii din Guvern sau măcar pe Florin Cîțu.

Potrivit surselor, Raluca Turcan ar fi spus în şedinţa PNL că Ghinea merge la Bruxelles fără a se consulta înainte cu ministrul Muncii şi face promisiuni legate de pensii şi salarii. Ea a adus în discuţie scandalul privitor la creșterea vârstei de pensionare. De asemenea, Turcan a spus că ministrul Ghinea ar fi prezentat la Bruxelles componente din reforma sistemului de pensii despre care ministerul Muncii nu știa.

„Raluca Turcan a spus că nu îi face ei Ghinea reformele. Este nemulțumită că Ghinea se duce la Bruxelles și spune te miri ce, când ea ar trebui să prezinte reforma pensiilor. A deranjat-o că a transmis Comisiei Europene că va fi majorată vârsta de pensionare, când ea nu a scris niciodată așa ceva”, susțin surse participante la discuții, pentru Digi24.

„I-am zis să mă întrebe dacă nu știe ceva. Când discutăm îmi spune ”da”, după care mă trezesc cu astfel de declarații”, le-ar fi spus Turcan colegilor.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a precizat că le va solicita colegilor din coaliția de guvernare să rezolve această problemă și să-l cheme pe Cristian Ghinea la raport.

 

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (23/07/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (23/07/2021)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (23/07/2021)

Prelungire credit overdraft - Dendrio Solutions

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (23/07/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGA 11.08.2021