Update articol:

Raport suedez: Ţările NATO sunt prost pregătite pentru un război de mare amploare

România în NATO martie 2004

Membrii NATO sunt prost pregătiți în cazul apariției unui conflict amplu, potrivit concluziilor Agenției Suedeze de Cercetare publicate săptămâna trecută, care evaluează puterea militară a Alianței și a partenerilor lor în comparație cu Rusia, potrivit euractiv.com.

Conform raportului, Rusia ar putea prelua controlul asupra ţărilor baltice în câteva zile, întrucât riposta NATO ar fi prea lentă. Ruşii ar avea un avantaj pentru că forţele NATO sunt prea dispersate şi capacităţile lor militare sunt prea variate, în timp ce antrenarea lor este insuficientă.

Cu toate acestea, un astfel de atac armat împotriva membrilor NATO, a partenerilor sau a țărilor UE a fost considerat extrem de puțin probabil în raport.

Raportul a menționat, de asemenea, că garanțiile de securitate oferite de Clauza de apărare reciprocă din Tratatul de la Lisabona al UE „rămân o declarație politică care nu are planificare sau structuri militare adecvate pentru apărarea împotriva unui atac armat”.

În ceea ce priveşte Suedia şi Finlanda, ţări care nu fac parte din Alianţa Nord-Atlantică, Rusia le-ar împiedica să adere la NATO sau să participe la operaţiuni aliate ameninţându-le cu acţiuni militare sau cu folosirea armelor nucleare, adaugă raportul citat.

BVBStiri BVB

TURISM FELIX S.A. (TUFE) (20/09/2021)

Informare Depozitarul Central - operare diminuare capital social - nr. actiuni

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (20/09/2021)

Convocare AGA O & E 28(29).10.2021

JUDETUL TIMIS (TIM28) (20/09/2021)

Plata cupon 42, rambursare rata principal 42 si calcul rata dobanda pentru cuponul 43

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (20/09/2021)

Notificare rascumparare actiuni proprii 13 - 17 septembrie 2021