Update articol:

Războiul s-ar putea termina până în mai, spune un consilier prezidențial ucrainean

ucraina

Războiul din Ucraina se va termina probabil la începutul lunii mai, când Rusia rămâne fără resurse pentru a-și ataca vecinul, a declarat aseară Oleksiy Arestovich, consilier al șefului de cabinet al președintelui ucrainean, potrivit Reuters.

Discuțiile dintre Kiev și Moscova – în care Arestovich nu este implicat personal – au produs până acum foarte puține rezultate în afară de câteva coridoare umanitare din orașele ucrainene asediate.

Într-un videoclip publicat de mai multe mass-media ucrainene, Arestovich a spus că momentul exact va depinde de câte resurse este dispus să angajeze Kremlinul în campanie.

„Cred că cel târziu în mai, începutul lui mai, ar trebui să avem un acord de pace, poate mult mai devreme, vom vedea, vorbesc despre ultimele date posibile”, a spus Arestovich.

„Suntem la o bifurcație acum: fie va exista un acord de pace încheiat foarte repede, într-o săptămână sau două, cu retragerea trupelor și tot, fie va exista o încercare de a aduna, să zicem, unii sirieni pentru un runda a doua și, când îi învingem și pe ei, un acord până la mijlocul lunii aprilie sau la sfârșitul lui aprilie”.

Un scenariu „complet nebunesc” ar putea implica, de asemenea, ca Rusia să trimită noi recrutați după o lună de antrenament, a spus el.

Totuși, chiar și odată ce pacea este convenită, mici ciocniri tactice ar putea rămâne posibile timp de un an, potrivit lui Arestovich, deși Ucraina insistă asupra îndepărtarii complete a trupelor rusești de pe teritoriul său.

Războiul din Ucraina a început pe 24 februarie, când președintele rus Vladimir Putin a lansat ceea ce el a numit o „operație militară specială”, cel mai mare atac asupra unui stat european de la cel de-al Doilea Război Mondial.

BVB | Știri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (28/09/2022)

Informare privind strategia de dezvoltare a societatii

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (28/09/2022)

Hotarare CA 28.09.2022 - avizare majorare capital social incorporare rezerve

CONPET SA (COTE) (28/09/2022)

Raport conform art. 234, aliniat 1, lit. i) din Regulamentul ASF nr. 5/2018

MedLife S.A. (M) (28/09/2022)

Disponibilitate Raport Sustenabilitate 2021