Update articol:

Răzvan Burleanu: UEFA a demarat, la solicitarea FRF, o anchetă privind anumite manifestări rasiste ale componenţilor echipei turce Istanbul Başakşehir

https://www.frf.ro/ https://www.frf.ro/

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că UEFA a demarat, la solicitarea FRF, o anchetă în ceea ce priveşte anumite manifestări rasiste ale componenţilor echipei turce Istanbul Başakşehir în timpul partidei cu Paris Saint-Germain, la adresa delegaţiei de arbitri români, înainte ca Sebastian Colţescu să-l numească “negru” pe Pierre Achille Webo.

“A trecut aproape o săptămână de la incidentul de pe Parc des Princes şi în această perioadă au apărut elemente noi. Acesta a fost şi motivul pentru care nu am apărut în spaţiul public în tot acest context care se dovedeşte a fi unul destul de fluid. Ştiţi foarte bine că UEFA a demarat o anchetă pentru a descifra toate detaliile şi întregul context al acestui incident. Prin urmare nu ne rămâne decât să aşteptăm finalizarea acestei anchete şi să vedem care va fi concluzia UEFA, având în vedere toate informaţiile care au apărut în spaţiul public în această perioadă. Vă informez că am luat decizia de a sesiza FIFA pentru a deschide o investigaţie în ceea ce priveşte acuzaţiile de rasism ale componenţilor echipei turce înainte de în incidentul cu Sebastian Colţescu. La această oră, UEFA a demarat şi această anchetă, dar se pare că se complică”, a declarat Burleanu, citat de Agerpres.

Oficialul FRF afirmă că arbitrii români trebuie să beneficieze de prezumţia de nevinovăţie până la soluţionarea anchetei demarate de UEFA: “Arbitrii trebuie să beneficieze de prezumţia de nevinovăţie, este un drept al fiecărei persoane poziţia noastră a federaţiei este bazată pe principii şi valori. În ultimii patru ani vorbim despre 10 proiecte în care federaţia a fost implicată pentru eradicarea excluziunii sociale. Raportul final al UEFA va aduce şi anumite modificări, prin urmare vom avea noi standarde de definirea rasismului. Am demarat discuţii pentru a cursuri de antidiscriminare, astfel încât toţi să conştientizăm mult mai bine care trebuie să fie rolul pe care să îl jucăm”.

Burleanu exclude varianta ca arbitrul de centru de la partida din Liga Campionilor, Ovidiu Haţegan, să fie exclus de la o eventuală participare la Campionatul European de anul viitor.

“Am vorbit şi cu Ovidiu Haţegan, şi cu Sebastian Colţescu. A fost o discuţie privată în care am vrut să aflu şi poziţia lor, astfel încât să ne putem da seama dacă sunt alte informaţii care nu au apărut în spaţiul public. Ceea ce pot să vă spun este că informaţiile care au apărut sunt aceleaşi. Nu ştim în momentul de faţă ce riscă Sebastian Colţescu, aşteptăm această ancheta a UEFA şi aşteptăm şi rezultatul anchetei faţă de echipa din Turcia. Cred că este exclus ca Haţegan să rişte să nu participe la Campionatul European. Nici imaginea României nu cred că a avut de suferit în urma acestui incident”, a mai spus Burleanu.

Meciul dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir a fost întrerupt săptămâna trecută, în min. 14, la scorul de 0-0, din cauza unor remarci rasiste din partea celui de-al patrulea oficial, Sebastian Colţescu.

Staff-ul campioanei Turciei şi jucătorii acesteia, urmaţi de cei ai echipei PSG au luat decizia de a părăsi terenul după eliminarea antrenorului secund al formaţiei din Istanbul, fostul atacant camerunez Pierre Achille Webo, acuzând afirmaţii rasiste din partea arbitrului de rezervă.

Colţescu i-a cerut în min. 14 lui Haţegan să intervină pentru a-l calma pe Webo, care a fost prea vehement la o decizie a arbitrului de centru, potrivit AFP. Colţescu l-a identificat pe antrenorul secund al echipei turce cu termenul de ”tipul negru”, iar Haţegan i-a arătat cartonaşul roşu fostului atacant camerunez.

Webo a protestat, iar atacantul franco-senegalez Demba Ba (rezervă) a coborât din tribună şi l-a acuzat de rasism pe Colţescu, reproşându-i că s-a referit la culoarea pielii lui Webo, întrebându-l dacă ar fi făcut la fel şi dacă era cazul unei persoane albe, relatează AFP.

Şi jucători de la PSG, printre care Neymar, Mbabbe şi Marquinhos, au venit pentru a cere explicaţii la marginea terenului. După mai multe minute de discuţii cele două echipe au părăsit terenul.

BVB | Știri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (26/11/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (26/11/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

WTI Light Sweet TURBO LONG 1.00/70/73 (EBWTITL70) (26/11/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 29 Noiembrie si 2 Decembrie 2021