Update articol:

Răzvan Nicolescu, despre numirea lui Bogdan Chiriţoiu în conducerea ACER: “Am avut un candidat care s-a comportat impecabil din punct de profesional şi al implicării”

Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei

Numirea lui Bogdan Chiriţoiu în Consiliul de Administraţie al Agenţiei Europene de Reglementare în Energie (ACER) este un succes şi este meritul, în primul rând, al candidatului, şi, în al doilea rând, al Reprezentanţei noastre de la Bruxelles, ne-a declarat Răzvan Nicolescu,  fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al ACER în perioada 2014-2016 şi cel care s-a implicat acum în susţinerea lui Chiriţoiu pentru această poziţie.

Răzvan Nicolescu ne-a spus: “Am avut un candidat care s-a comportat impecabil din punct de profesional şi al implicării. Am avut o mobilizare şi multe dovezi de profesionalism date de echipa Reprezentanţei nostre de la Bruxelles. Cel mai important lucru de reţinut din această victorie superbă  este că se poate şi în viitor trebuie să avem mai multă încredere în noi şi să ne promovăm oamenii de valoare pe care îi avem. 

A fost o competiţie foarte grea, cu mulţi candidaţi foarte buni, nume cunoscute la nivel european, oameni care deţin poziţii importante în momentul acesta, un număr mare de candidaţi din ţările nou intrate în UE, fapt care a dus la o divizare previzibilă a voturilor pe criterii regionale, dar am reuşit. 

Mă bucur că am putut ajuta la acest succes. Este un succes al întregului sector energetic românesc! Pentru România, faptul că are un reprezentant în conducerea ACER înseamnă respect şi influenţă”.

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a spus:  “Este o onoare că am fost propus de România, am fost susţinut de mai multe state membre şi am ieşit pe locul doi din trei şi, în felul acesta, avem o poziţie de membru plin în Consiliul de Administraţie pentru o perioadă de patru ani. 

ACER este un model nou de agenţie, cu o guvernanţă îmbunătăţită. În conducerea ei se regăsesc atât reprezentanţii statelor membre, cât şi ai Parlamentului şi ai Comisiei Europene. Este o experienţă interesantă să contribui la dezvoltarea unui nou model de agenţiei europeană. ACER are rolul de a contribui la crearea pieţei europene de energie, una dintre cele mai importante reforme care se derulează în momentul de faţă în Europa şi care va ajuta consumatorii europeni, atât cei casnici, cât şi cei industriali, să aibă acces la energie mai ieftină şi mai sigură, duce la creşterea independenţei energetice a Europei.

Potrivit lui Chiriţoiu, activitatea de la ACER se completează foarte bine cu activitatea sa la Consiliul Concurenţei: “Este ceea ce încercăm să facem şi în România, să avem o colaborare bună între reglementatorul de energie şi autoritatea de concurenţă, să combinăm reglementarea cu mecanismele de piaţă pe care le promovează o autoritate de concurenţă, cum este Consiliul. Este o sinergie bună între activitatea Consiliului cu această nouă activitate”.

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, a fost ales, vineri, membru în Consiliul de Administraţie al Agenţiei Europene de Reglementare în Energie (ACER). Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a scris pe pagina sa de Facebook: 

“Salut alegerea domnului Bogdan Chiriţoiu la conducerea Agenţiei Europene de Reglementare în Energie (ACER). Votul dat în această seară este o recunoaştere a competenţei profesionale a candidatului propus şi a tradiţiei sectorului energetic românesc care va fi reprezentat în următorii patru ani în Consiliul de Administraţie al ACER. Îl felicit pe domnul Bogdan Chiriţoiu pentru această victorie adusă României, victorie obţinută la capătul unei competiţii de un nivel ridicat”. El a felicitat pentru rezultat şi Reprezentanţa Permanentă a României la UE, care a contribuit la succes.

Bogdan Chiriţoiu, în conducerea Agenţiei Europene de reglementare în energie (ACER)

“Nu în ultimul rând, doresc să îi mulţumesc lui Răzvan Nicolescu, fostului preşedinte român al ACER, pentru implicare în susţinerea candidatului propus de România”, a adăugat ministrul.

Bogdan Chiriţoiu nu va pleca de la conducerea Consiliului Concurenţei, ci va deţine ambele funcţii, în paralel. 

Potrivit ACER, Consiliul de Administraţie se întruneşte de şase-şapte ori pe an la Bruxelles, la Ljubljana sau în ţara din care provine preşedintele instituţiei.

În urma unui apel pentru candidaturi, preşedinţia ACER a primit până la termenul limită stabilit la 18 octombrie 2019 opt propuneri: Stefano Besseghini (Italia), Vaclav Bartuska (Republica Cehă), Bogdan Chiriţoiu (România), Lubomir Kuchta (Slovacia), Karin Lunning (Suedia), Pawel Pikus (Polonia), Zhecho Donchev Stankov (Bulgaria) şi Michel Thiolliere (Franţa).

 

 

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (17/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (17/09/2021)

Functionarea Unitatii 1 la putere redusa

EB EBS TURBO SHORT 0,1/44,5/44 (EBEBSTS35) (17/09/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 20 si 21 Septembrie 2021

ROMCAB SA (MCAB) (17/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

EB EBS TURBO SHORT 0,1/44,5/44 (EBEBSTS35) (17/09/2021)

Suspendare tranzactionare - 16:36 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera