Update articol:

Răzvan Nicolescu: Începând cu 1 ianuarie, românii vor plati tarife totale la energie electrică, în medie, cu cel puţin 7% mai mari

Răzvan Nicolescu
Începând cu 1 ianuarie, românii vor plati tarife totale la energie electrică, în medie, cu cel puţin 7% mai mari, a declarat Răzvan Nicolescu, consultant în energie şi fost preşedinte ACER. 
Acesta a scris: “Politicienii sunt atât de simpatici uneori. Acum se ceartă pe scăderi prea mici de prețuri la energie electrică de la anul, când, de fapt, vor fi creșteri.
Începând cu 1 ianuarie, românii vor plăti tarife totale la energie electrică, în medie, cu cel puțîn 7% mai mari. Cauza principala este decizia ANRE de a crește tarifele de transport cu aproximativ 30%, iar taxa de cogenerare va crește cu 50%, că tot nu e căldură și apă caldă in București”.
Gabriela Firea i-a acuzat recent pe guvernanţi că reducerea acordată odată cu liberalizarea pieței de energie este de doar 1 ban și că mulți români vor plăti sute de lei în plus pentru energie, în lipsa unei subvenții serioase.

Peste 90 % din consumatori nu știu că se liberalizează piața de energie electrică la 1 ianuarie 2021, potrivit Asociaţiei Energia Inteligentă. 

Liberalizarea pieței de energie electrică pentru consumatorii casnici se bazează pe aceleași practici folosite în vară și la așa zisa liberalizare a pieței gazelor naturale, care să asigure ”succesul” furnizorilor actuali, respectiv să le asigure acestora păstrarea, atât a clienților, cât a și a modului de stabilire unilaterală a prețului.

Începând cu data de 1 ianuarie 2021 piața de energie electrică se liberalizează complet, furnizarea energiei electrice urmând a se realiza în regim concurențial inclusiv pentru categoria clienților casnici care beneficiază în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2020 de tarife reglementate. Fiecare client casnic trebuie să își aleagă un furnizor în funcție de nevoile specifice și de ofertele concurențiale puse la dispoziție de către aceștia.

Pentru a veni în sprijinul clienților casnici ANRE a elaborat un cadru de reglementare pentru liberalizarea completă a pieței de energie electrică, începând cu data de 1 ianuarie 2021, prin care s-au stabilit obligații pentru furnizori de a transmite informări clienților casnici cu privire la liberalizarea pieței de energie electrică (prin intermediul facturilor emise, paginii de internet, prin afișare la punctele de informare etc.).

 

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (23/07/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (23/07/2021)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (23/07/2021)

Prelungire credit overdraft - Dendrio Solutions

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (23/07/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGA 11.08.2021