Update articol:

Răzvan Nicolescu, Președinte AECCSC: “Suntem dezamăgiţi și îngrijoraţi de amânarea adoptării rezoluției Parlamentului European privind petiția noastră pe Schengen”

Asociația pentru Energie Curată și Combaterea Schimbărilor Climatice (AECCSC) își exprimă dezamăgirea și îngrijorarea cu privire la amânarea, cu cel puțin o lună, a adoptării rezoluției Parlamentului European cu privire la petiția “Abuzurile Austriei la adresa drepturilor românilor de a fi în Spațiul Schengen”, depusă la începutul lunii ianuarie de către Asociație în Parlamentul European și acceptată de către Comisia de Petiții a acestei instituții în luna martie.
AECCSC cere tuturor europarlamentarilor români implicați în acest subiect să fie uniți și dedicați intereselor României.
Răzvan Nicolescu, Președinte AECCSC, a declarat: “Sunt îngrijorat de această amânare. În plus, am sentimentul că în unele grupuri politice sensul și obiectivele petiției sunt pe cale de a fi deturnate în textul rezoluției Parlamentului European.  Petiția noastră civică este despre România, nu despre Bulgaria. Ea este susținută formal de mii de români și alți cetățeni europeni și demască abuzurile de natură juridică la care românii au fost supuși în legătură cu aderarea la Schengen. Cererile de intervenție la CJUE sunt, de asemenea, clare. E nevoie de unitate. Am speranța că toți eurodeputații români implicați vor acționa unit și eficient și vor pune interesul general deasupra unor obiective politice mărunte.
În ceea ce ne privește, le vom sta tuturor la dispoziție pentru ca demersul Parlamentului European de a avea o nouă rezoluție să fie util, adică diferit de rezoluțiile anterioare care nu au dus la atingerea obiectivului: România în Schengen.
În ceea ce privește demersul nostru civic și fără nicio conotație politică, vom continua să rămânem transparenți față de opinia publică și cetățenii români care ne-au susținut acțiunile și pe care îi asigurăm că vom continua acțiunile până la atingerea obiectului de a avea drepturile respectate și poluarea din vămi oprită.

BVB | Știri BVB

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (02/06/2023)

Fitch confirma Ratingul BBB- cu perspectiva stabila

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (02/06/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni detinut la IAMU S.A.

Banca Transilvania TURBO LONG 10/1.77/1.82 (EBTLVTL19) (02/06/2023)

Notificare Erste Group Bank AG - EBTLVTL19 este sold-out