Update articol:

RBLS: Antreprenorii români cer măsuri ferme pentru a menține România deschisă

În contextul creșterii alarmante a cazurilor de infectare cu Covid 19 din ultimele zile, Romanian Business Leaders, organizația de vârf a antreprenorilor români,  încurajează Guvernul României să adopte măsuri ferme întrucât mediul de business românesc și societatea în ansamblu nu-și mai permit să suporte costul închiderii școlilor și al unor noi restricții care să afecteze economia. În prima parte a anului 2021 economia României a recuperat pierderea din 2020 și este în interesul tuturor să fim proactivi pentru a menține această tendință de revenire la normalitate.

În timp ce spitalele se pregătesc de un nou val de cazuri grave, îndemnul liderilor de business este ca Guvernul să apese pe pedala de accelerație a vaccinării, singura metodă validată științific, care poate proteja societatea.

Țările vestice au adoptat deja astfel de măsuri ferme. Iată câteva exemple:

  • Franța a instituit obligația vaccinării personalului medical, precum și obligația dovezii vaccinării sau a trecerii prin boală pentru permiterea accesului în spații de recreere și de cultură cu mai mult de 50 de persoane, precum și în cafenele, restaurante, trenuri pe linii principale şi curse aeriene interne;
  • În Italia, Guvernul a decis că personalul nevaccinat din învățământ se va testa la fiecare 48 de ore pe cheltuială proprie, iar accesul în școli se va face în baza Certificatului Verde. Totodată, Certificat Verde va fi obligatoriu pentru călătoriile cu avionul, trenul, autobuzul sau vaporul, precum și pentru accesul în restaurante sau pentru alte activități de agrement;
  • În Germania, începând din 23 august, este în vigoare aşa-numita regulă 3G, care va permite accesul în numeroase domenii ale vieţii sociale numai celor vaccinaţi complet, celor vindecaţi de Covid sau celor testaţi. Astfel, cine nu este nici vaccinat, nici vindecat recent de Covid va putea intra în spitale, cămine de bătrâni, la evenimente şi spectacole, în săli de fitness, hoteluri, spaţiile închise ale restaurantelor, frizerii şi servicii de îngrijire corporală doar în urma prezentării unui test negativ;
  • În Marea Britanie, vaccinarea personalului medical a devenit obligatorie;
  • Și în Grecia, vaccinarea personalului medical și a personalului din casele de îngrijire a vârstnicilor va deveni obligatorie de la 1 septembrie. De asemenea, accesul în anumite spații interioare, dintre care teatre, săli sportive și locuri de divertisment, se va permite doar pentru cei vaccinați.

“Salutăm măsurile de încurajare anunțate de Guvern, cum sunt acordarea de tichete de masă și organizarea unor tombole. De altfel, Romanian Business Leaders a decis să dea o mână de ajutor în comunicarea pro vaccinare și de la finalul lunii iulie desfășoară o campanie digitală pentru încurajarea vaccinării în mediile cu populație preponderent nevaccinată. Dar comunicarea nu este suficientă, avem convingerea că Guvernul trebuie să urmeze modelul țărilor vestice și să adopte măsuri ferme pentru creșterea gradului de vaccinare și împiedicarea creșterii incidenței, care ar putea duce din nou la închiderea economiei și a școlilor. Vaccinarea va ajuta la limitarea costurilor pentru întreaga societate, pe lângă efectele directe în zona de sănătate publică., a spus Dragoș Petrescu, Președintele RBL.

Romanian Business Leaders (RBL) este de 10 ani vocea și vehiculul de acțiune al liderilor de business pentru a construi o Românie în care generațiile viitoare să își dorească să trăiască. Organizație apolitică, neguvernamentală și non-profit care oferă o platformă de acțiune și implicare socială pentru 1.000+ antreprenori și executivi de top din mediul de business privat.

Prin activitățile derulate acestea au implicat, până astăzi, peste 100.000 de români – antreprenori aspiranți, liceeni, antreprenori la început de drum sau cu experiență, români din Diaspora sau din mediul rural, traineri, vorbitori și lideri din educație. Mai multe detalii aici.

RBL este membru fondator al Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR), o inițiativă privată care oferă o bază coerentă pentru consultare cu Guvernul și alte instituții publice pe teme care au impact asupra climatului economic și de afaceri din România.

 

BVBStiri BVB

ALRO S.A. (ALR) (15/10/2021)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (15/10/2021)

Convocare AGEA pentru data de 8 decembrie 2021

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (15/10/2021)

Act aditional la contract de credit

ALRO S.A. (ALR) (15/10/2021)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)