Update articol:

Reacție ANRE: Dumitru Chiriță, președinte ANRE, efectuează concediul de odihnă în perioada 17– 21.01.2022

Dumitru Chiriţă, preşedinte ANRE
Domnul Dumitru Chiriță, președinte ANRE, efectuează concediul de odihnă în perioada 17– 21.01.2022, conform programării, în conformitate cu legislația în vigoare, ne-a transmis ANRE, la solicitarea noastră. 
În această dimineață, Financial Intelligence a cerut o pozitie ANRE cu privire la concediul domnului Chiriță:  “Am rugămintea să ne spuneți unde este în concediu președintele ANRE Dumitru Chiriță și pentru cât timp?  Este în concediu medical (ce număr de înregistrare are adeverință de concediu medical? Este un concediu medical plătit?) sau este în concediu de odihnă? Am, de asemenea, rugămintea să ne spuneți țară și orașul în care se află. Cine îi ține locul în această perioada?

Care este poziția ANRE cu privire la știrea din cursdeguvernare.ro, potrivit căreia Dumitru Chiriţă, președintele ANRE, este în concediu în Republica Dominicană”.

ANRE ne-a răspuns: “Domnul Dumitru Chiriță, președinte ANRE, efectuează concediul de odihnă în perioada 17– 21.01.2022, conform programării, în conformitate cu legislația în vigoare. Facem mențiunea că aceste zile de concediu au fost reprogramate din zilele neefectuate în anul 2021, iar documentul privind efectuarea concediului de odihnă a fost înregistrat în data de 17.01.2022. Codul muncii nu prevede necesitatea precizării motivelor pentru efectuarea concediului de odihnă legal.  De asemenea, menționăm că în această perioadă, conducerea instituției este asigurată de domnii Zoltan Nagy-Bege și Mircea Man, vicepreședinți ANRE”.

În plin scandal al facturilor la energie, Dumitru Chiriță (foto), președintele reglementatorului – Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei – ANRE – a plecat în concediu, potrivit unor surse din interiorul instituției, a scris aseară cursde guvernare.ro, care mai spune că versiunea oficială pe care o cunosc funcționarii ANRE este că președintele se află în concediu din motive medicale.

Surse convergente au declarat, însă, pentru cursdeguvernare.ro că Dumitru Chiriță a plecat în vacanță în Republica Dominicană. El lipsește din instituție de vinerea trecută, iar luni a fost văzut în zona Punta Cana a insulei.

BVB | Știri BVB

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (20/05/2022)

Notificare prag detineri/vot > 5%

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (20/05/2022)

Comunicat referitor tarife transport

Digi Communications N.V. (DIGI) (20/05/2022)

Optiuni pe actiuni acordate catre administratori si angajati

ROMCARBON SA (ROCE) (20/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (20/05/2022)

Hotarare CA privind aprobarea comitetelor consultative