Update articol:

Redirectioneaza.ro ajută peste 550 de ONG-uri să primească 2% din impozitul pe venit

Code for Romania şi Patria Bank anunță relansarea editiei 2019 a aplicației web redirectioneaza.ro, ce vine în sprijinul ONG-urilor care colectează formularele 230 de redirecționare a impozitului pe venit de la susținătorii lor. Acum, platforma poate fi utilizată inclusiv de ONG-urile furnizoare de servicii sociale care colectează 3,5% din impozitul pe venit. Redirectioneaza.ro este dezvoltat și este disponibil în mod gratuit grație muncii unei echipe de voluntari Code for Romania. Proiectul este susținut de Patria Bank, un activ promotor ce se implică în inițiativele în folosul comunității.

Lansată în 2018, pe platformă sunt înregistrate până în prezent peste 550 de ONG-uri din domenii diferite. În timpul campaniei de anul trecut, au fost descărcate peste 3000 de formulare pentru redirecţionarea impozitului pe venit.

Anul acesta termenul de depunere al formularului 230 a fost redus de la 25 mai la 15 martie, așadar cetățenii au la dispoziție mai puțin de două luni să decidă către ce organizație nonprofit pot redirecționa acest procent din impozit.

În fiecare an fiecare cetățean poate alege să redirecționeze 2% din impozitul pe venit către o cauză în care crede și pe care vrea să o susțină să își continue activitatea. Cu toate acestea, majoritatea persoanelor care au posibilitatea de a redirecționa cei 2% nu o fac niciodată din două motive: un proces greoi și lipsa informațiilor centralizate cu privire la ONG-urile pe care le-ar putea susține. Mai mult, și ONG-urile se confruntă cu dificultatea de a transmite mesajul legat de redirecționare către audiențe foarte largi, într-un mod simplu, fără consum de resurse suplimentare.

Redirecționează.ro, un proiect Code for Romania susținut de Patria Bank, conține informații despre ONG-urile care pot fi susținute prin simpla redirecționare a 2% din impozitul pe venit. Prin digitalizarea formularului #230 eliminăm nevoia unui contact direct dintre organizații și susținători, economisind timp și resurse cheltuite pe acțiuni publice în mediul offline.

Pe redirecționează.ro orice ONG are posibilitatea de a-și crea un cont în platformă și de a folosi pagina sa dedicată pentru a încuraja oamenii să redirecționeze acest impozit, în cel mai simplu mod permis de legislația în vigoare.

Oricine poate susține ONG-ul favorit în câțiva pași simpli.

Intră pe redirecționează.ro și apoi:

  1. Citește și alege către ce ONG vrea sa redirecționeze 2% sau 3,5% din impozitul pe venit.
  2. Completează formularul de pe pagina unui ONG.
  3. Descarcă fișierul PDF și îl printează.
  4. Adaugă CNP-ul, semnează formularul și apoi are următoarele opțiuni:
  • Fie îl trimite prin poștă, cu scrisoare recomandată, către unitatea ANAF de care aparții
  • Fie îl trimite prin curier sau poștă la adresa ONG-ului și se ocupă ei de depunerea lui. Adresele le va găsi în paginile fiecărui ONG pe masură ce completează.

Dacă ei nu pot redirecționa impozitul sau vor să dea o mână de ajutor în plus, pot descărca formularul precompletat de pe pagina ONG-ului pe care vor să îl susțină, îl printează în mai multe exemplare și îl transmit colegilor, prietenilor și familiei și îi încurajează să redirecționeze, se precizează în comunicatul de presă.

Code for Romania este o organizație neguvernamentală independentă, neafiliată politic și apolitică. În prezent peste 600 de voluntari specialiști în IT, comunicare, analiza si design dezvoltă soluții digitale pentru a rezolva probleme ale societății. Construim instrumente software menite să ajute în creșterea transparenței, a deschiderii datelor publice, să ajute în sprijinirea educației și a accesului la servicii. Ne propunem prin proiectele noastre să venim în ajutorul tuturor comunităților, prin dezvoltarea de aplicații civice în toate domeniile în care tehnologia poate aduce o schimbare benefică tuturor.

Patria Bank este o bancă românească, listată la Bursa de Valori Bucureşti, cu prezenţă în 66 de oraşe la nivel naţional, prin 81 sucursale, peste 180.000 de clienţi şi 3,5 miliarde lei în active, fiind dedicată creșterii gradului de bancarizare în România și susținerii antreprenorilor locali.

Grupul Patria Bank este deţinut de Fondul de Investiții Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiţii, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiţii), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre). Grupul Patria Bank include Patria Bank, Patria Credit IFN şi Patria Asset Management.

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (27/11/2020)

Comunicat referitor la comentarii media

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (27/11/2020)

Autorizatie ASF - Modificare act constitutiv

ELECTROARGES SA (ELGS) (27/11/2020)

Prelungire mandat reprezentant permanent Benjamins United SRL