Update articol:

Regatul Unit va trimite imigranții ilegali în Rwanda pentru a descuraja traficul de persoane (Boris Johnson)

Boris Johnson Boris Johnson

Oamenii care intră ilegal în Regatul Unit pot ajunge să fie relocați în țara africană Rwanda, a anunțat premierul britanic Boris Johnson, potrivit Epoch Times.

O sumă inițială de 120 de milioane de lire sterline (157 de milioane de dolari) este de așteptat să fie acordată guvernului din Rwanda în cadrul unei scheme de probă, ministrul de interne Priti Patel încheind un acord în timpul unei vizite în capitala Kigali.

Primii oameni care vor fi relocați în Rwanda vor primi notificări oficiale în câteva săptămâni, a spus guvernul, primele zboruri fiind așteptate să aibă loc în lunile următoare.

Vorbind la o conferință de presă din Kent pe 14 aprilie, Johnson a spus că acordul este „nelimitat” și că Rwanda va avea „capacitatea de a reloca zeci de mii de oameni în anii următori”, inclusiv pe cei care au sosit ilegal de la începutul anului.

Johnson a spus că, deși Marea Britanie a oferit cu generozitate adăpost nenumăraților oameni care fug de conflicte și persecuții, „nu putem susține un sistem ilegal paralel”.

„Compasiunea noastră poate fi infinită, dar capacitatea noastră de a ajuta oamenii nu este”, a spus el.

„Nu putem cere contribuabilului britanic să scrie un cec în alb pentru a acoperi costurile oricui ar dori să vină să locuiască aici.”

Prim-ministrul a spus că speră că amenințarea cu relocarea în Rwanda va ajuta să pună capăt „celei mai tragice dintre toate formele de migrație ilegală”, și anume „comerțul barbar cu mizerie umană efectuat de către traficanții de oameni” în Canalul Mânecii.

El a spus: „Acești oameni ticăloși contrabandiști abuzează pe cei vulnerabili și transformă Canalul într-un cimitir apos, cu bărbați, femei și copii, care se îneacă în bărci nepotrivite și se sufocă în camioanele frigorifice.”

„Trebuie să oprim acest comerț îngrozitor și să învingem traficanții de oameni”, a spus el.

Johnson a promis 50 de milioane de lire sterline (66 de milioane de dolari) în noi finanțări pentru bărci, supraveghere aeriană și personal militar pentru a se asigura că măsurile sunt „descurajante” pentru operațiunile de contrabandă de peste Canal.

De asemenea, Johnsonl a spus că persoanele care reușesc să ajungă în Marea Britanie „vor fi duse la hoteluri nu cu cheltuieli publice mari”, fiind găzduite în centre de detenție în stil grecesc.

El a spus că Royal Navy va prelua pe 14 aprilie comanda operațională de la Forța de Frontieră din Canal pentru a se asigura că „nicio barcă nu ajunge în Marea Britanie nedetectată”.

Principalul Partid Laburist de opoziție l-a acuzat pe prim-ministru că încearcă să distragă atenția de la scandalul „partygate” cu schema de relocare „nefuncțională, lipsită de etică și extorsionată”.

Dar Johnson a spus că schema va fi „pe deplin conformă cu obligațiile noastre legale internaționale” și a insistat că Rwanda este „una dintre cele mai sigure țări din lume” și este „recunoscută la nivel global pentru istoricul său de primire și integrare a migranților”.

Premierul a recunoscut că guvernul se așteaptă ca schema să fie contestată în instanțe de ceea ce el a numit „o armată formidabilă de avocați motivați politic”. „Deci știu că acest sistem nu va intra în vigoare peste noapte”, a spus el.