Update articol:

Regele Charles al III-lea este proclamat astăzi rege

https://www.ebrd.com/ https://www.ebrd.com/

Charles al III-lea este proclamat oficial ca nou rege sâmbătă, la Palatul St James din Londra, de către Consiliul de Ascensiune, un organism ceremonial istoric care se reuneşte pentru a desemna pe fiecare dintre noii monarhi ai Regatului Unit.

Mii de oameni s-au adunat şi astăzi în faţa Palatului Buckingham din Londra pentru a aduce un omagiu Reginei Elisabeta a II-a, care a murit joi, la vârsta de 96 de ani, la Castelul Balmoral din Scoţia, transmite dpa. Persoane îndoliate continuă să aducă buchete de flori, lumânări, bileţele şi alte ofrande pe care le depun la porţile Palatului Buckingham, reşedinţa principală din Londra a monarhilor britanici.

Membrii cabinetului britanic vor fi primiţi în audienţă de Regele Charles al III-lea

 

Membrii cabinetului britanic vor avea prima întâlnire cu Regele Charles al III-lea sâmbătă, la doar câteva zile după ce premierul Liz Truss a format noul guvern, transmite dpa. Principalii miniştri vor lua parte la Consiliul de Ascensiune, care se va desfăşura la Palatul St James din Londra, unde Charles va fi proclamat oficial rege. Ulterior, miniştrii se vor deplasa la Palatul Buckingham pentru o audienţă cu noul monarh.

Fotografii pe fundal negru cu noul rege, publicate pe prima pagină a ziarelor britanice

 

Multe dintre ziarele britanice au ales ca fotografiile de pe primele lor pagini să fie publicate pe un fundal negru, pentru a reflecta starea de spirit sumbră ce există în aceste zile pe plan naţional după moartea reginei Elisabeta a II-a, informează DPA.

Fotografii ale regelui Charles al III-lea au fost publicate pe primele pagini ale cotidianelor din Regatul Unit în contextul în care noul suveran britanic deplânge moartea mamei sale, decedată la vârsta de 96 de ani, şi începe să îşi preia responsabilităţile oficiale.

Împăratul Japoniei intenţionează să participe la funeraliile suveranei britanice (presă)

Împăratul Naruhito al Japoniei intenţionează să participe la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, care a murit joi la vârsta de 96 de ani, au anunţat sâmbătă mass-media nipone, citate de Kyodo, AFP şi Reuters.

Şi soţia lui Naruhito, Împărăteasa Masako, ar urma să participe la funeralii, dacă starea sa de sănătate i-o permite, potrivit presei locale.

Ar fi vorba despre prima călătorie în străinătate a Împăratului Naruhito după întronizarea sa în mai 2019, după abdicarea tatălui său.

 

BVB | Știri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (06/10/2022)

Eliberare unitati rezidentiale si locuri de parcare in cadrul One Cotroceni Park

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (06/10/2022)

Finalizarea Programului nr. 6 de rascumparare actiuni

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (06/10/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

BANCA TRANSILVANIA S.A. (TLV) (06/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 03.10.-05.10.2022