Update articol:

Regele Iordaniei spune că ar sprijini o versiune a NATO în Orientul Mijlociu

  • Regele Iordaniei Abdullah al II-lea a spus că va sprijini formarea unei alianțe militare în Orientul Mijlociu similară NATO.

  • Țările din Orientul Mijlociu încep să lucreze împreună pentru a aborda provocările apărute în urma războiului din Ucraina, a mai spus regele.

 

Regele Iordaniei Abdullah al II-lea a spus că va sprijini formarea unei alianțe militare în Orientul Mijlociu similară NATO și că aceasta poate fi realizată cu țări care au aceleași opinii, potrivit CNBC.

Regatul lucrează activ cu NATO și se consideră partener al alianței, după ce a luptat „umăr la umăr” cu trupele NATO timp de decenii, a declarat monarhul pentru CNBC. „Mi-ar plăcea să văd mai multe țări din zonă intrând în această alianţă”, a spus el.

„Aș fi unul dintre primii oameni care ar sprijini o NATO în Orientul Mijlociu”, a spus Abdullah.

Dar viziunea unei astfel de alianţe militare trebuie să fie foarte clară, iar rolul acesteia să fie bine definit, a adăugat el. „Declarația de misiune trebuie să fie foarte, foarte clară. Altfel, derutează pe toată lumea”, a spus el.

Pe lângă potențiala securitate și cooperare militară, țările din Orientul Mijlociu încep să lucreze împreună pentru a aborda provocările care au apărut în urma războiului din Ucraina, a spus regele. „Toți ne adunăm și ne spunem „cum ne putem ajuta unii pe alții””, a spus el. „Ajutați-vă reciproc”, a subliniat el, „ceea ce, cred, este foarte neobișnuit pentru regiune”.

Prețurile energiei și ale materiilor prime au crescut în urma invaziei Ucrainei. Iordania este un importator de energie, dar Abdullah a remarcat că o națiune cu petrol, dar fără grâu, va avea nevoie de ajutor.

Țările din regiune recunosc că obiectivul trebuie să fie o soluție câștigătoare pentru toate părțile, a spus el.

 

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (12/08/2022)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Convocare AGOA & AGEA 20(21).09.2022

BIOFARM S.A. (BIO) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022