Update articol:

Regulamentul celor două programe de creditare cu garanția statului și dobândă subvenționată, Student Invest și Family Start, publicat în Monitorul Oficial; Urmează semnarea convențiilor cu băncile

Regulamentul celor două programe de creditare cu garanția statului și dobândă subvenționată, Student Invest și Family Start a fost publicat în Monitorul Oficial.

Plafonul de garantare total alocat celor două programe în 2022 este de 500 milioane lei.

Fondul Român de Contragarantare a conceput cele două programe și a gândit două produse de garantare speciale destinate studenților, respectiv tinerilor care își întemeiază o familie.

În colaborare cu Ministerul Familiei, FRC a contribuit activ la etapa de amenajare administrativă a acestora, astfel încât, în acest moment, s-a intrat în faza finală în vederea operaționalizării lor, potrivit FRC.

O serie de convenții se vor semna între parteneri în perioada următoare, cele mai importante fiind cele cu instituțiile de credit interesate să deruleze StudentInvest și /sau FamilyStart.

Asociația Română a Băncilor este interlocutorul FRC în demersul de diseminare a informațiilor tehnice privind finanțările pentru tineri și, conform normelor recent publicate, băncile au la dispoziție 15 zile calendaristice să se înscrie în programe, mai arată FRC.

Pentru implementarea propriu-zisă, departamentul IT&C al FRC a dezvoltat aplicații personalizate pentru fiecare program cu scopul de a lucra eficient, în beneficiul tinerilor interesați să acceseze aceste finanțări.

Prin programele „Student lnvest” şi „Family Start” vor putea fi accesa credite garantate de stat în proporție de 80% și cu dobânzi subvenționate. Sumele vor putea fi rambursate în maximum 10 ani.

BVB | Știri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (08/12/2022)

Raspunsuri la intrebarile primite din partea comunitatii de investitori

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (08/12/2022)

Disponibilitate vot online si program AGOA 16/19.12.2022

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (08/12/2022)

Document informare - alocare actiuni