Update articol:

Reprezentanţii industriei europene a oţelului: UE trebuie să acţioneze pentru contracararea creşterii importurilor de oţel, în urma tarifelor impuse de SUA

Oţelul este deviat spre Europa, ca urmare a tarifelor vamale impuse de SUA de 25%, iar Uniunea Europeană trebuie să acţioneze pentru limitarea importurilor, spun şefii companiilor care activează în industria europeană a oţelului într-o scrisoare trimisă instituţiilor şi liderilor UE, transmite Reuters. 

A existat o încetinire bruscă a perspectivelor industriei oțelului european, susținută de tendințele pe termen lung, consideră 45 de directori executivi care reprezintă aproximativ 90% din producția de oțel a UE.

“Supracapacitatea globală a oțelului și utilizarea pieței UE ca bază de dumping pentru capacitatea excesivă a lumii sunt la originea problemei”, au spus directorii în scrisoarea trimisă luni.

Importurile de oțel în UE s-au dublat din 2013, în timp ce cererea a crescut doar marginal și se pare că va scădea în 2019, au afirmat ei.

Comisia Europeană revizuiește în prezent măsuri “de salvgardare”, menite să limiteze importurile de oțel și să prevină creșterea importurilor ca urmare a tarifelor de import de 25% ale Washingtonului, care au închis efectiv piața SUA. Măsurile trebuie să fie dure, susţin şefii din industria europeană a oţelului. Aceştia cer statelor UE, Parlamentului European şi Comisiei Europene să se întâlnească de urgenţă cu cei din industria oţelului pentru a discuta soluţiile ce se impun. 

Printre cei care au semnat scrisoarea se află şefii ArcelorMittal, ThyssenKrupp, Tata Steel şi Acerinox. ArcelorMittal, cel mai mare producător de oţel din lume, a anunţat recent o nouă scădere a producţiei în Europa, din cauza cererii slabe şi a creşterii importurilor. Aproape jumătate din oţelul ArcelorMittal este produs în Europa şi sub 40% în America de Nord şi de Sud. 

Tarifele vamale americane, de 25% la importurile de oţel şi de 10% la importurile de aluminiu, au intrat în vigoare la data de 23 martie 2018, iar, începând cu 1 iunie, au fost aplicate şi producătorilor din UE. 

BVB | Știri BVB

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (20/05/2022)

Notificare prag detineri/vot > 5%

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (20/05/2022)

Comunicat referitor tarife transport

Digi Communications N.V. (DIGI) (20/05/2022)

Optiuni pe actiuni acordate catre administratori si angajati

ROMCARBON SA (ROCE) (20/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (20/05/2022)

Hotarare CA privind aprobarea comitetelor consultative