Update articol:

Republica Moldova: Curtea de Conturi va sesiza Procuratura, după atacul cibernetic la care a fost supusă

Curtea de Conturi (CCRM) va sesiza mâine Procuratura Generală (PG), în legătură cu atacul cibernetic la care a fost supusă astăzi. Angajații PG spun că au discutat cu reprezentanții CCRM, după informațiile apărute în presă la acest subiect. 

Procuratura Generală a anunţat că  a luat act din presă despre atacul cibernetic comis asupra site-ului oficial al Curții de Conturi și, după comunicarea cu responsabilii de la instituția respectivă, Procuratura urmează a fi sesizată în conformitate cu legislația în vigoare:

«Potrivit art.259 din Codul penal, ”accesul ilegal la informația computerizată” se pedepsește cu amendă în mărime de la 850 la 1350 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 3 ani, iar persoana juridică se pedepsește cu amendă în mărime de la 4000 la 7000 unităţi convenționale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

Conform art.270 din Codul de procedură penală, competența de a investiga această categorie de infracțiuni aparține Procuraturii, iar cu cât mai operativ astfel de incidente vor fi raportate organelor de drept, cu atât mai mari vor fi șansele de a fi descoperite».

Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a informat că pagina electronică oficială a instituției www.ccrm.md a fost ținta unui atac cibernetic, fiind distruse toate bazele de date publice.

Potrivit CCRM, este pentru prima oară când instituția supremă de audit se confruntă cu o asemenea situație. „Distrugerea paginii publice a avut loc în contextul unor audituri de rezonanță și cu impact în societate, la etapa raportării și mediatizării celor mai importante misiuni de audit planificate în activitatea instituției”, se arată într-un comunicat al CCRM.

BVBStiri BVB

ZENTIVA S.A. (SCD) (24/09/2021)

Convocare AGAO - 1 noiembrie 2021

Turbo Long on Societatea Nationala de Gaze Naturale Romgaz SA (RCSNGTL1) (24/09/2021)

Reluare tranzactionare - ora 12:35 - Notificare Raiffeisen Centrobank AG modificare limita variatie

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (24/09/2021)

Semnarea unui contract de vanzare-cumparare pentru One Athenee

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (23/09/2021)

Retragere autorizatie administrator de risc