Update articol:

Restart Energy spune că nu este parte din ancheta DIICOT, “din informațiile pe care le deține”

Restart Energy anunță că nu este parte din ancheta DIICOT, “din informațiile pe care le deține”, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București.

Compania a transmis, printr-un raport semnat de Criznic Camelia Administrator: “Având în vedere informațiile apărute în mass media în ultima perioadă, privind ancheta DIICOT, Societatea Restart Energy One S.A. informează că, din informațiile pe care le deține până la momentul publicării prezentului raport (n.n. 27 martie, ora 18.01), societatea nu este parte în aceste cercetări. Compania va reveni cu informații suplimentare și clarificări, imediat ce acestea vor fi disponibile.”

Alte rapoarte ale companiei erau semnate de directorul general Armand Domuță.

Obligațiunile Restart Energy au fost suspendate de la tranzacționare, azi, pe fondul informațiilor legate de o anchetă a DIICOT, în care apare numele fondatorului Restart Armand Domuță.

Anunțul BVB a avut loc în contextul unui dosar penal instrumentat de DIICOT privind săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, folosire cu rea credinţă a bunurilor societăţii, în folos propriu şi spălare a banilor.

Potrivit unor surse, citate în presa locală, printre cei vizaţi de percheziţiile DIICOT sunt şi Armand-Doru Domuţa şi Renato-Flaviu Doicaru, fondatorii Restart Energy.

DIICOT arată: ”Din probele administrate a reieşit faptul că, începând cu anul 2018, pe raza judeţului Timiş, doi suspecţi, administratori ai unei societăţi comerciale, împreună cu alţi suspecţi angrenaţi într-un proiect dedicat energiei regenerabile, derulat în cadrul firmei, au constituit o grupare de criminalitate organizată în scopul obţinerii unor importante sume de bani prin săvârşirea infracţiunilor menţionate anterior.

Liderii grupării de criminalitate organizată au acţionat în mod coordonat şi specializat, punând în aplicare un mecanism infracţional de însuşire şi folosire cu rea credinţă a fondurilor societăţii care ulterior au fost supuse procesului de spălarea banilor”.

Potrivit procurorilor, în perioada 2018 – 2020, membrii grupării şi-au însuşit şi au folosit din patrimoniul firmei, prin mai multe transferuri către portofele virtuale, a peste 25000 de unităţi ale unei criptomonede atrase în cadrul proiectului energetic, cu consecinţa producerii unui prejudiciu  de peste 66 milioane lei ( 17,7 mil.dolari).

DIICOT a anunţat că sunt puse în executare 15 mandate de aducere,  faţă de  persoane fizice şi reprezentanţii legali ai unor persoane juridice cu calitatea de suspect, audierile urmând a se desfăşura la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (22/04/2025)

Disponibilitate vot electronic prin eVote/eVote PRO - AGA din 29 aprilie 2025

ALRO S.A. (ALR) (22/04/2025)

Trading Update T1 2025

Sphera Franchise Group (SFG) (22/04/2025)

Raport voluntar privind tranzactiile cu partile afiliate in 2024

MedLife S.A. (M) (22/04/2025)

Notificare rascumparare actiuni proprii 14 - 18 aprilie 2025

AETA SA (ELGS) (22/04/2025)

Propunere Candidati CA - AGOA 25.04.2025