Update articol:

Restricțiile adoptate vineri pentru București, luate în baza unor reglementări vechi, care vor fi actualizate sâmbătă; Am nuntă în București duminică, ce fac – o anulez sau merg mai departe? Prefect: “Mergeți mai departe”

https://pixabay.com/

Prefectul Capitalei spune că cei care au nuntă duminică ar trebui să meargă mai departe cu planurile, deși vineri seara s-a decis că astfel de evenimente sunt interzise începând de sâmbătă la miezul nopții, scrie HotNews. Asta pentru că restricțiile au fost luate în baza unor reglementări vechi, iar autoritățile ar urma să revină sâmbătă cu noi reglementări, după ce Guvernul va adopta Hotărârea de Guvern cu modificările la lista de restricții, mai permisive față de ce era legiferat până acum.

Întrebată de către jurnaliști dacă cei care au de organizat o nuntă sau un eveniment similar duminică ar trebui să anuleze planurile sau să meargă cu ele mai departe, prefectul Capitalei Florela-Antonela Ghiță a răspuns: “Mergeți mai departe. Potrivit CNSU se va permite cu maximum 200 persoane. Doar vaccinați trecuți prin boală”.

Comitetul Municipiului București pentru Situaţii de Urgenţă a decis vineri seara, în urma depășirii ratei de infectare cu coronavirus de 6 cazuri la mia de locuitori, constatată joi, că, printre altele, începând de duminică: masca va fi obligatorie în spațiile publice aglomerate; magazinele și operatorii economici de servicii vor funcționa cu publicul doar până la ora 18:00, ulterior fiind disponibilă doar livrarea la domiciliu, cu excepții; restaurantele și localurile vor fi închise publicului.

Decizia a fost luată în baza vechilor reglementări – interdicțiile vechi stabilite prin Hotărâre de Guvern, în condițiile în care CNSU a adoptat joi o serie de noi reglementări și interdicții mai relaxate , dar care încă nu au fost transpuse într-o Hotărâre de Guvern. Executivul se întâlnește abia sâmbătă pentru această HG.

Astfel, Consiliul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) va fi convocat, din nou, după publicarea noilor măsuri adoptate prin Hotărâre de Guvern în Monitorul Oficial.

CNSU a decis joi seară, desfăşurarea cursurilor cu prezenţă fizică a elevilor indiferent de rata de infectare, cu criterii clare pentru suspendarea orelor în funcţie de numărul de cazuri şi cu teste rapide de salivă, pentru monitorizarea situaţiei epidemiologice. În cazul unei incidenţe a cazurilor de COVID-19 de peste 6 la mie, magazinele se închid la 22.00, iar nunţile şi botezurile au limită de participanţi cu condiţia vaccinării sau să fi trecut prin boală, neexistând opţiunea testării. Aceeaşi situaţie este şi în cazul restaurantelor. Masca devine obligatorie în spaţiile publice închise şi deschise, a decis CNSU.

Conform CNSU, se instituie carantină de noapte pe tot parcursul săptămânii între 20:00 şi 5:00, iar magazinele se închid la ora 22:00.

Măsurile adoptate de CNSU

Comitetul Național pentru Situaţii de Urgență (CNSU) a adoptat joi o hotărâre care prevede ca masca să devină obligatorie și în spații deschise, accesul la activități se face doar la 50% capacitate și doar pentru cei care sunt vaccinați sau au avut COVID, magazinele se închid la ora 22.00 în loc de 18.00, acolo unde se impune carantina de noapte. Școlile, în schimb, rămân deschise și după ce această incidență este depășită.
Programul activităților economice este permis până la ora 24:00, iar în weekend, până la ora 22:00, când incidența este între 6 și 7,5 la mie. Când incidența trece de 7,5 la mie, magazinele, restaurantele și alte activități se închid la ora 22.00.
Localitățile cu peste 6 la mie intră în carantină în weekend, când circulația între orele 20:00 și 05:00 se face doar cu declarație pe propria răspundere. Sunt exceptați de la această măsură cei care au schema completă de vaccinare și cei care au trecut prin boală. În localitățile cu rata de infectare peste 7,5 la mie, măsura este valabilă pentru toate zilele săptămânii.

Accesul la restaurante, spectacole, săli de fitness, piscine, locuri de joacă se face doar la 50% din capacitate. Pot intra doar cei care fac dovada vaccinării sau a trecerii prin boală în ultimele 6 luni. Testele COVID nu mai asigură accesul clienților.
Copiii cu vârsta sub 12 ani sunt exceptați de la această regulă.

Evenimentele private – nunți, botezuri, mese festive – pot fi organizate în intervalul orar 5,00-24,00, cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 200 de persoane. Toți participanții trebuie să fie ori vaccinați cu schemă completă, ori trecuți prin boală.

Școlile rămân deschise și dacă incidența trece de 6 la mie. Vor fi închise clase sau școli, individual, în funcție de apariția cazurilor de COVID.

Elevii și cadrele didactice vor fi testați cu teste de salivă non invazive.

BVB | Știri BVB

PRIMARIA ORASULUI NAVODARI (NAV27) (25/10/2021)

Plata cuponului 25 si rambursare rata principal 25 & calcul rata dobanda pentru cuponul 26

PRIMARIA ORASULUI SIRET (SRE28) (25/10/2021)

Plata cuponului 25 si rambursare rata principal 24 & calcul rata dobanda pentru cuponul 26

Erste Group Bank AG (EBS) (25/10/2021)

Notificare - detineri > 4%

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (25/10/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 18 - 22 octombrie 2021