Update articol:
COMUNICAT

Rețeaua de imagistică dentară DigiRay, cu acționar majoritar Black Sea Fund, cumpără clinicile Dental Scan și își consolidează prezența pe piața din București

Compania vrea ca în 2022 să se extindă cu 15 clinici atât prin creștere organică cât și prin achiziții

 

  • Prin tranzacția cu Dental Scan, compania intră pe piața din București
  • Clinici în toate orașele României cu peste 40.000 de locuitori
  • Alte două tranzacții în due-dilligence
  • Planuri de creștere organică și achiziții pentru extinderea cu alte 15 clinici în 2022

 

Rețeaua de imagistică dentară si maxilo-facială DigiRay, cu acționar majoritar fondul de investiții Black Sea Fund, a cumpărat clinicile Dental Scan din București intrând astfel pe piața din Capitală cu alte două unități. Compania are în prezent 14 clinici, iar până la finalul anului ar putea ajunge la 21-26 de unități atât prin deschideri proprii cât și prin achiziții.

DigiRay este o rețea de clinici de imagistică dentară si maxilo-facială fondată în 2011 de medicul Cristian Pop în orașul Zalău. La finalul 2020, DigiRay a atras ca investitor fondul de investiții Black Sea Fund, care a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni.

Planuri: Clinici în toate orașele României care au peste 40.000 de locuitori

Achiziția Dental Scan, companie care are două clinici în București (în zona Floreasca și Obor), face parte din strategia de extindere a DigiRay în toate orașele României care au peste 40.000 de locuitori.

Această achiziție consolidează poziția DigiRay pe piața din București, o piață extrem de importantă pentru noi în care ne doream de mai multi ani să ajungem. De asemenea, suntem în discuții cu încă două companii și sperăm să finalizăm și aceste tranzacții cât de curând. Avem obiective mari de creștere până la finalul anului, dar și pentru 2022, susținerea Black Sea Fund fiind una esențială pentru extinderea companiei”, afirmă Cristian Pop, fondator și CEO al DigiRay.

În prezent, DigiRay are o rețea de 14 clinici deschise în Zalău, Satu-Mare, Baia-Mare, Cluj-Napoca, Târgu-Mureș, Bistrita-Năsăud, Sibiu, Craiova, Constanța și București. De asemenea, compania are un laborator de tehnică dentară în Cluj-Napoca.

Alte două tranzacții în discuție

DigiRay va deschide încă șapte unități până la sfârșitul lui decembrie în Botoșani, Suceava, Galați, Brăila, Râmnicu-Vâlcea și Pitești. Reteaua ar putea încheia anul cu între 21 și 26 de unități, numărul variind în funcție de momentul finalizarii tranzactiei cu cele două clinici Dental Scan și alte două tranzacții care ar putea fi încheiate tot în 2021 pentru București și Cluj-Napoca.

“DigiRay este o companie care a crescut foarte mult anul acesta și va menține acest ritm accelerat și în 2022. Dacă anul acesta rețeaua lor se mărește cu aproximativ zece clinici, anul viitor vor să se extindă cu 15 unități, dezvoltarea urmând să fie atât organică cât și prin achiziții. De asemenea, din octombrie și-au depășit targetul de profit operational, ceea ce ne reconfirmă încrederea pe care le-am acordat-o în urmă cu un an”, declară Matei Păun, cofondator Black Sea Fund, fond de investiții care deține pachetul majoritar de acțiuni al DigiRay.

DigiRay este o retea de clinici de imagistică dentară si maxilo-facială fondată în 2011 de medicul Cristian Pop în orașul Zalău. La finalul 2020, DigiRay a atras ca investitor fondul de investiții Black Sea Fund, care a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni. În prezent, compania are o rețea de 14 clinici în Zalău, Satu-Mare, Baia-Mare, Cluj, Târgu-Mureș, Bistrita-Nasaud, Sibiu, Craiova, Constanța si Bucuresti. De asemenea, compania are un laborator de tehnică dentară în Cluj-Napoca.

Black Sea Fund este un fond de investiții fondat în 2018 de către Arin Ion, Matei Păun, Cornel Fumea și Adrian Vasile. Fondul are un buget de 43 de milioane de euro, iar până acum a investit în companiile Intermedio General Group SA (Theta), Clinica Dentară SA (DigiRay) și D-Toys. Black Sea Fund este interesat în special de companii de marime medie, iar investiția per companie este între trei – opt milioane de euro.

BVB | Știri BVB

SAFETECH INNOVATIONS (SAFE) (22/03/2023)

Convocare AGEA&AGOA 24.04.2023

DAFORA SA (DAFR) (22/03/2023)

Convocare AGA Anuala 24/25.04.2023

MECANICA FINA SA (MECE) (22/03/2023)

Convocare AGA O & E - 26.04.2023

ALTUR S.A. (ALT) (22/03/2023)

Convocare AGA O 26/27.04.2023

TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE (TBK) (22/03/2023)

Convocare AGA O & E_26/27 Aprilie 2023