Update articol:

Reuniunea anuală BERD: Charles, Prinţul de Wales, spune că lumea trebuie să atingă nivelul zero de emisii de carbon înainte de data țintă – anul 2050 (video)

https://www.ebrd.com/ https://www.ebrd.com/

Charles, Prinţul de Wales, a spus la întâlnirea anuală a BERD 2020 că lumea trebuie să atingă nivelul zero de emisii de carbon înainte de data țintă – anul 2050.

Putting Nature, people and planet at the heart of our economy

‘The window for action is rapidly closing,’ The Prince of Wales has told our 2020 Annual Meeting in a powerful special address devoted to the environment.We all need to put ‘Nature, people and planet at the heart of our economy,’ The Prince said 🌎🌳 🌳The Royal Family

Publicată de European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) pe Marţi, 6 octombrie 2020

Într-un mesaj video, Prinţul de Wales a îndemnat liderii de business să fie „și mai ambițioși și chiar mai radicali” în direcția către un viitor cu emisii reduse de carbon, deoarece „timpul se scurge rapid”.

La reuniune, BERD solicită permisiunea guvernatorilor săi pentru ca majoritatea investițiilor sale să fie ecologice până în 2025. Banca este lider în eforturile mondiale de menținere a încălzirii globale sub 2C, care se concentrează pe reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră pentru a ajunge la „zero emisii” – nu se emit mai multe gaze cu efect de seră decât pot fi economisite prin captarea carbonului – până în 2050.

Prințul de Wales a îndemnat comunitatea de afaceri să meargă mai departe. „Dacă avem hotărârea de a ne schimba traiectoria, trebuie să începem acum prin prezentarea obiectivului nostru  de zero emisii – mă tem că 2050 sugerează pur și simplu că mai avem spațiu pentru întârziere. NU avem”, a spus el în discursul de deschidere a reuniunii anuale BERD.

„Instituțiile financiare internaționale și băncile de dezvoltare, precum BERD, au un rol absolut crucial de jucat în acest sens. La urma urmei, știm că nu lipsa de capital ne împiedică progresul, ci modul în care îl implementăm ”, a adăugat el.

Referindu-se la pandemia globală de coronavirus din 2020, Prințul Charles a spus că „exemplifică impactul devastator pe care amenințările globale îl pot aduce bunăstării umane și economice. Schimbările climatice provocate de om și activitățile industriale distrug, degradează și fragmentează Natura într-un ritm fără precedent – afectând sistemele care susțin viața de care depindem cu toții ”.

Prințul de Wales  lucrează deja pentru a dezvolta acele „coaliții de voință” pentru a stimula redresarea, luând măsuri climatice.

Luna trecută, la deschiderea Săptămânii Climei, el a cerut un „Plan Marshall pentru natură, oameni și planetă” în șase puncte pentru a avansa o redresare „albastră-verde” și a stabili calea către un viitor durabil printr-un nou model economic – cu alte cuvinte, o bioeconomie circulară care pune Natura și restaurarea capitalului natural în centrul întregului proces”.

Noua abordare a Tranziției Economiei Verzi (GET) a BERD pentru 2021-25, care caută investiții ecologice majoritare, face parte din strategia generală a băncii pentru următorii cinci ani. Dacă va fi aprobat, GET 2021-25 va fi noul plan al BERD pentru a sprijini țările în care își desfășoară activitatea, urmărind o recuperare verde, incluzivă și rezistentă din impactul pandemiei.

BVB | Știri BVB

AAGES S.A. (AAG) (25/01/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 17-21 ianuarie 2022

CARBOCHIM S.A. (CBC) (25/01/2022)

Calendar financiar 2022

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (25/01/2022)

Rascumparare actiuni proprii 17-21 ianuarie 2022

MedLife S.A. (M) (25/01/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 17-21 ianuarie 2022

AEROSTAR S.A. (ARS) (25/01/2022)

Calendar financiar 2022