Update articol:

Reuters: Bitcoin a crescut cu 20%, în urma unui ordin misterios de cumpărare de 100 milioane de dolari

www.coinbase.com www.coinbase.com
Moneda virtuală Bitcoin s-a apreciat, marţi, cu 20%, la cel mai ridicat nivel din ultimele cinci luni, după un ordin major de cumpărare din partea unui cumpărător anonim, care a declanşat tranzacţii frenetice, potrivit analiştilor intervievaţi de Reuters. 
 
Astfel, criptomoneda a crescut cu 20% pe piaţa asiatică, depăşind  nivelul de 5.000 de dolari pentru prima oară de la jumătatea lunii noiembrie, iar la amiază  a închis la 4.800 de dolari, în creştere cu 16%, cel mai mare câştig de o zi din aprilie anul trecut.

 

La sfârşitul anului 2017, un bitcoin a atins aproape 20.000 de dolari, acesta fiind nivelul maxim al unei bule speculative care a fost alimentată de investitorii de retail. Dar preţurile s-au prăbuşit  anul trecut cu trei sferturi, tranzacţiile fiind dominate de fonduri de hedging mai mici şi de firme cu activităţi în sectorul criptomonedelor.

Creşterea de marţi a fost determinată probabil de un ordin de cumpărare de circa 100 de milioane de dolari, pe platformele  Coinbase şi Kraken din SUA şi Bitstamp din Luxembourg, a declarat Oliver von Landsberg-Sadie, director general al firmei de criptomonede BCB Group. A fost un singur ordin, gestionat algoritmic pe trei platforme, de 20.000 de bitcoini (BTC), a spus Oliver von Landsberg-Sadie, adăugând: „Dacă vă uitați la volumele de pe fiecare dintre cele trei platforme – s-au înregistrat, sincronizat, unităţi  de volum de aproximativ 7000 BTC într-o oră”. Cu toate acestea, analiştii nu pot explica misterul ordinului atât de mare al cumpărătorului.

Pieţele criptomonedelor au traversat în acest an o perioadă de calm relativ, bitcoin fiind tranzacţionată la 3.300-4.200 de dolari pe unitate, iar investitorii instituţionali au stat deoparte. Motivele au fost îngrijorarea legată de lacunele de securitate şi incertitudinile legislativeprivind monedele digitale.

Ca un semn al eșecului bitcoin de a câștiga o pondere egală cu piețele convenționale, CBOE Global Markets – care a oferit primele contracte futures pe bitcoin în SUA în 2017 – a declarat luna trecută că nu va mai oferi contracte futures pe bitcoin. CME Group Inc continuă să aibă aceste produse futures, lansate la scurt timp după CBOE.