Update articol:

UPDATE: Carlos Ghosn a fost arestat în Japonia pentru subevaluarea veniturilor (vezi declaraţii Macron şi Bruno Le Maire)

Foto Twitter Foto Twitter

Producătorul auto francez Renault a anunţat că “în cel mai scurt timp” va avea loc o întâlnire de urgenţă a Consiliului de Administraţie, după arestarea directorului său general, Carlos Ghosn, conform Reuters. Prezent la reuniunea Eurogrupului de la Bruxelles, ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire, a declarat  că arestarea lui Carlos Ghosn şi iminenta lui demitere din Consiliul de Administraţie al Nissan nu reprezintă o ameninţare pentru stabilitatea sau supravieţuirea producătorului auto francez.

……………

Franţa va face tot posibilul pentru menţinerea stabilităţii Renault şi a alianţei sale cu Nissan, a afirmat luni preşedintele Emmanuel Macron, după ce producătorul auto nipon Nissan l-a acuzat pe Carlos Ghosn de încălcarea legislaţiei în domeniul financiar. Ghosn a fost arestat luni la Tokyo.

 

 

“Este prea devreme să comentez despre autenticitatea acuzaţiilor, încă nu am foarte multe informaţii. Totuşi, în calitate de acţionar (al Renault), Guvernul francez va rămâne extrem de vigilent în privinţa stabilităţii alianţei, a grupului (Renault) şi a angajaţilor săi, care se bucură de susţinerea deplină a statului”, a declarat Emmanuel Macron la o conferinţă comună la Bruxelles cu premierul belgian Charles Michel.

 

 

 

Update: Nissan Motor a anunţat că a descoperit numeroase nereguli cu privire la activitatea lui Carlos Ghosn și intenționează să îl schimbe din funcția de președinte.

Nissan a făcut o declaraţie de presă pe fondul informaţiilor cu privire la iminenta arestare a lui Carlos Ghosn de către autorităţile din Japonia. Nissan a spus că ancheta  se desfășoară de câteva luni şi că au fost descoperite numeroase alte acte semnificative de abatere, cum ar fi utilizarea personală a activelor companiei. Carlos Ghosn nu a fost disponibil pentru comentarii. 

……………..

Carlos Ghosn, președintele Nissan Motor Co Ltd, urmează să fie arestat de procurorii din Tokyo pentru presupuse încălcări ale legislaţiei în domeniul  financiar în Japonia, a informat ziarul Asahi, citat de Reuters.

Publicaţia  susţine că Ghosn, care este şi preşedinte- director general la grupul auto francez Renault, este suspectat că nu şi-a declarat toate veniturile în declaraţiile financiare şi a acceptat să vorbească în mod voluntar cu procurorii.

“Parchetul din Tokyo a cerut luni seara directorului să vină de bună voie la sediul său…Carlos Ghosn va fi interogat iar dacă acuzaţiile se vor confirma, va fi reţinut”, potrivit Asahi Shimbun. Informaţiile au fost confirmate şi de agenţia de presă japoneză Jiji.

Un purtător de cuvânt al companiei Nissan a declarat că firma face verificări. Acțiunile Renault au scăzut drastic la Paris, cu circa 5,5 procente în tranzacțiile de la începutul sesiunii, printre cele mai slabe acțiuni din Europa.

În luna iunie a acestui an, Adunarea generală anuală a acţionarilor Renault, care a aprobat şi un nou mandat pe patru ani pentru Carlos Ghosn, s-a pronunţat cu 56% în favoarea remuneraţiei de 7,4 milioane euro acordată lui Ghosn pentru anul trecut, la care se adaugă cele 9,2 milioane de euro pe care Carlos Ghosn le-a primit în calitate de preşedinte al Nissan.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

 

BVBStiri BVB

MedLife S.A. (M) (16/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (16/09/2021)

Modificare calendar financiar 2021