Update articol:

Revizia generală a rafinăriei Petromidia a fost încheiată

Rompetrol Rafinare, companie membră a KMG Internațional, a finalizat lucrările de revizie a rafinăriei Petromidia și a început repornirea unităților de producție. În perioada următoare, acestea vor reintră în fluxul operațional, iar gradual vor atinge capacitățile nominale, potrivit unui comunicat de presă.

„Revizia generală reprezintă o măsură absolut necesară și obligatorie pentru a ne desfășura activitatea în deplină siguranță, dar și pentru protejarea angajaților, a comunităților din zona și a mediului înconjurător. Prin măsurile preventive adoptate la nivelul platformei Petromidia, am reușit, împreună cu toți cei implicați, să realizăm aceste lucrări în condiții de siguranță și fără incidente pe parcursul celor 45 de zile”, a declarat Felix Crudu Tesloveanu, Directorul General al Rompetrol Rafinare.

Lucrările au fost coordonate de Rominserv, furnizorul de soluții tehnologice al Grupului KMG Internațional, și s-au desfășurat pe o suprafață întinsă, de peste 200 de hectare, cu distanțe considerabile între punctele de lucru, preponderent în aer liber și cu respectarea regulilor de distanțare socială. Pentru revizia generală a rafinăriei Petromidia au fost contractate exclusiv companii din România.

În timpul reviziei generale, specialiștii Rominserv și Rompetrol Rafinare au efectuat operațiuni de mentenanță, conformare, dar și pentru proiecte noi care să susțînă evoluția rafinăriei pe trendul operațional ascendent din ultimii ani. Cele mai importante proiecte de investiții au fost schimbarea reactoarelor de la instalația de Reformare Catalitică cu unele de ultima generație și schimbarea ansamblurilor principale ale instalației de Cracare Catalitică, cu unele mai performanțe din punctul de vedere al proceselor operaționale.

În total, au fost executate aproape 1.500 de lucrări. În cele 45 de zile, echipele au intervenit asupra unui număr de 1.000 de utilaje statice, 150 de utilaje rotative, peste 2.600 de țevi și conducte și aproximativ 560 de utilaje electrice.

Odată cu revizia generală din 2020, rafinăria Petromidia și Divizia de Petrochimie se vor alinia la nouă strategie de funcționare, cu revizie generală programată la 4 ani și opriri tehnologice programate la 2 ani.

Repunerea în funcțiune a instalațiilor din Petromidia se realizează concomitent cu reluarea proceselor de producție din rafinăria Vega, unic producător național de bitum și hexan. Unitatea din Ploiești a fost, de asemenea, în revizie generală, pentru mentenanță și conformarea instalațiilor existente pe platforma.

În 2019, rafinăria Petromidia s-a menținut pe trendul ascendent al rezultatelor operaționale, cu un volum total de 6,33 milioane de tone de materii prime procesate. Acest lucru a determinat o producție record pentru benzină (1,37 milioane de tone), motorină (2,93 milioane de tone) și carburant Jet (406 kt).

Divizia de Petrochimie, unicul producător intern de polipropilene și polietilene, a procesat în 2019 un total de 153 kt de propilenă, în creștere cu 6% comparativ cu anul 2018. Dezvoltarea dinamică a acestui segment a asigurat companiei o poziție competitivă în piață regională (Marea Neagră, Marea Mediterana, Europa Centrală și de Est).

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative