Update articol:

Revolut oferă IBAN-uri locale celor peste 1,25 milioane de utilizatori români, în parteneriat cu Libra Internet Bank

  • Clienții Revolut din România vor avea propriul lor IBAN în RON, oferit în parteneriat cu Libra Internet Bank
  • Românii vor putea face acum transferuri rapide și sigure direct în RON către conturile lor Revolut
  • Cei peste 1.25 milioane de utilizatori Revolut în România au efectuat până în prezent tranzacții în valoare totală de peste 6 miliarde de Euro

 

Revolut anunță lansarea conturilor curente locale pentru clienții din România, oferite în parteneriat cu Libra Internet Bank. Utilizatorii români vor putea primi salariul direct în contul lor Revolut și își vor putea gestiona întreagă viață financiară direct din aplicația Revolut, de la finalul acestei săptămâni. Aceștia vor putea încasa bani în RON din orice cont local și vor putea alimenta contul Revolut prin transfer bancar, simplu și rapid, fără comisioane ascunse.

Numărul românilor care aleg să folosească Revolut zi de zi este în continuă creștere, iar reprezentanții companiei se așteaptă că această tendința să se mențină datorită lansării conturilor locale.

“IBAN-urile locale sunt una dintre dintre cele mai cerute funcționalități pe piață locală, având în vedere faptul că încă vedem discriminare a IBAN-urilor în România, iar băncile tradiționale nu permit clienților să efectueze tranzacții transfrontaliere în RON. Ne bucurăm să anunțăm că, fiecare utilizator Revolut din România va beneficia de propriul cont local, disponibil direct în aplicație, de la finalul acestei săptămâni. Le oferim astfel utilizatorilor noștri din România o experiență cu adevărat locală, însă la standarde globale. Revolut poate deveni astfel contul principal pentru utilizatorii români, aceștia având la dispoziție o modalitate mai bună, mai rapidă și mai convenabilă de a-și gestiona întreagă viață financiară, direct din aplicație”, a declarat Irina Nicoleta Scarlat, Global Head of Growth la Revolut.

“Libra Internet Bank este în prezent cea mai activă banca românească în zona fintech-urilor. Ne bucurăm că Revolut, unul dintre marii jucători internaționali din domeniu, alege să lucreze cu noi pentru furnizarea de soluții către clienții lor din România. Deținem toate atuurile pentru că aceste parteneriate să funcționeze că un adevărat vector de creștere și inovație, atât pentru partenerii noștri, cât și pentru noi”, a declarat Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.

Potrivit bancherului, Libra Internet Bank este furnizor tehnologic pentru Revolut, ceea ce înseamnă că vorbim de conturi deschise la Libra Bank de Revolut, conform cu legislaţia bancară europeană, agreată de către BNR.

Primele discuţii legate de un parteneriat între Libra Internet Bank şi Revolut au avut loc cursul anului 2018, iar în 2019 s-a constituit echipa comună care a început să pună la punct elementele juridice şi tehnice ale colaborării, potrivit lui Emilian Bituleanu.

Fintech-ul Britanic Revolut este compania de tehnologie cu cea mai rapidă creștere din EMEA potrivit clasamentului Deloitte Fast 500. Peste 1.25 milioane de români și-au deschis un cont Revolut în ultimii doi ani și jumătate, de la lansarea companiei pe piață locală. Revolut continuă să ajute utilizatorii să obțînă mai mult de la banii lor, să cheltuie eficient, să economisească și să investească, totul printr-o simplă apăsare de buton.

Cum aleg românii să folosească Revolut

Cu un volum total al tranzacțiilor care a depășit 6 miliarde de Euro, românii preferă funcționalitățile de zi cu zi ale Revolut, precum posibilitatea de a efectua plăti cu ușurință, acasă și în străînătate, online și offline. Utilizatorii Revolut se află întotdeauna în control iar banii lor sunt în siguranță datorită funcționalitatilor de siguranță: posibilitatea de a bloca sau dezactiva cardul pentru diferite tipuri de tranzacții (plăti swipe, tranzacții online, retrageri de numerar, plăti contactless) și posibilitatea de a folosi opțiunea de siguranță pe baza de geolocalizare pentru a anula toate tranzacțiile efectuate atunci când cardul nu se află în proximitatea telefonului. Cei mai populari comercianți în rândul românilor sunt OMV, Foodpanda, Uber, Bolt, Lidl, McDonald’s și Carrefour.

Pe lângă opțiunea de a cheltui în siguranță și de a-și gestiona mai bine banii prin intermediul functionalitatilor de bugetare, Revolut a ajutat utilizatorii locali să își atingă mai repede obiectivele financiare prin intermediul pusculitelor digitale “Vaults”. Românii au deschis peste 140.000 de pușculițe digitale Vaults și au strâns peste 40 de milioane de RON din mărunțișul rămas după fiecare tranzacție, contribuții individuale sau plăti recurente.

Totodată, românii folosesc Revolut și pentru a-i învață pe copii noțiuni de educație financiară și a-i pregăti astfel mai bine pentru viață. Peste 17.000 de copii din România au astăzi un cont Revolut Junior.

Revolut a democratizat atât piața de investiții cât și tranzacționarea de criptomonede, cu utilizatori locali care investesc în criptomonede, metale prețioase (aur sau argint), dar și în acțiuni de la peste 750 de companii din State Unite, direct din aplicația Revolut, printr-o simplă apăsare de buton.

Lansarea conturilor locale va permite utilizatorilor Revolut să încaseze bani în RON din orice cont din România, direct în IBAN-ul personal în RON. Utilizatorii români vor avea astfel posibilitatea să își gestioneze întreagă viață financiară dintr-un singur loc, fără comisioane ascunse. Reprezentanții companiei se așteaptă că un număr tot mai mare de clienți să folosească Revolut drept cont principal.

Libra Internet Bank este membră a grupului american de investiții New Century Holdings (din 2003). Cu o rețea de 55 de sucursale, banca este specializată în domenii precum profesiile liberale, dezvoltatorii imobiliari, agribusiness-ul sau segmentul IMM-urilor și acordă o atenție deosebită tehnologiei moderne și parteneriatelor cu fintech-urile.

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (28/07/2021)

Semnare contracte vanzare-cumparare actiuni

OMV PETROM S.A. (SNP) (28/07/2021)

Rezultate financiare semestriale S1 2021 (rezultate individuale OMV PETROM S.A.)

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (28/07/2021)

Situatia detaliata a investitiilor la 30.06.2021

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (28/07/2021)

Perioada inchisa tranzactionare: 29.07.2021 - 27.08.2021