Update articol:

Alexandru Petrescu: Aplicațiile care ajută la completarea online a declarațiilor pe proprie răspundere, în contextul carantinei – potențial risc pentru protecția datelor cu caracter personal – GDPR

Potențial Risc pentru protecția datelor cu caracter personal – GDPR. Odată cu instaurarea noilor restricții prevăzute în ordonanța militară nr 3, au apărut o serie de website-uri cu câmpuri predefinite, care preiau date personale, precum nume/prenume, cod numeric personal, serie/număr CI, prenumele părinților, adresa de domiciliu și adresa de reședință, pentru a precompleta în format electronic declarația pe proprie răspundere solicitată prin ordonanța militară nr 3 pentru cei ce părăsesc reședința, a scris Alexandru Petrescu, fostul ministru al comunicațiilor, pe pagina sa de Facebook.

El a mai adăugat: ”Website-uri precum www.declarație.egovernment.ro sau www.carantină.me sunt demersuri private, însă oferă garanția conformării cu legislația în vigoare în ceea ce privește protecția datelor cu caracter personal? Solicit Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, mega-structura guvernamentală care include acum și fostul Minister al Comunicațiilor, precum și Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal să clarifice și să confirme că preluarea datelor cu caracter personal este în conformitate cu legislația în vigoare. 

Aceste inițiative pot fi utile, atât timp cât respectă Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulament general privind protecția datelor).

În același timp SOLICIT Guvernului României construirea unei aplicații guvernamentale care să găzduiască preluarea bazele de date rezultate din completarea formularului online”.

BVBStiri BVB

MedLife S.A. (M) (27/03/2020)

Lansare laborator RT PCR; actualizare informare privind caz pozitiv COVID-19

VRANCART SA (VNC) (27/03/2020)

Comunicat - Masuri Covid-19

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/03/2020)

Suspendare temporara procedura de selectie si numire Director Financiar provizor

MECANICA FINA SA (MECE) (27/03/2020)

Raport auditor - art. 82, Legea 24/2017 - SEM. 2 2019