Update articol:

Platforma Robinhood a limitat sever tranzacționarea, clienții pot cumpăra doar câte o acțiune GameStop

Platforma de brokeraj Robinhood a atras peste 1 miliard de dolari de la investitorii existenţi

Restricțiile impuse clienţilor Robinhood s-au înăsprit pe parcursul zilei de vineri, permițându-le să cumpere doar o singură acţiune GameStop, potrivit CNBC.

De asemenea, aplicația de tranzacționare și-a extins lista de acțiuni restricționate de la 13 mai devreme în acea zi la 50. Lista restricționată indică clienților câte acțiuni și contracte de opțiuni pot cumpăra pentru o anumită acţiune. Clienții Robinhood pot cumpăra doar o acțiune și până la cinci contracte de opțiuni pe GameStop; dacă un client deține deja una sau mai multe acțiuni GameStop, nu mai poate cumpăra acțiuni.

Restricțiile Robinhood ar putea reduce avântul investitorilor care încearcă să mărească artificial prețul GameStop. Cu toate acestea, Robinhood nu va vinde acțiunile GameStop niciunui client care depășeşte limita de o acțiune dintr-o poziție anterioară.

Clienții fără acțiuni AMC pot cumpăra doar o acțiune și 10 contracte de opțiuni pe AMC Entertainment, în scădere față de cele 115 acțiuni anterio. Acțiunile AMC Entertainment au crescut cu 53%, ieri. Clienții pot cumpăra o singură actiune la American Airlines, Bed Bath & Beyond și Koss.

De asemenea, aplicația de tranzacționare și-a extins lista de acțiuni restricționate. Unele dintre noile nume includ Advanced Micro Devices, Starbucks, Novavax, General Motors și Beyond Meat.

Joi, Robinhood le-a spus clienților că este permis doar să vândă acțiuni, nu să cumpere altele noi, în companii care atrăgeau atenția social media pe Reddit. Firma a crescut, de asemenea, cerințele de marjă sau suma de bani din contul unui client atunci când va folosi efectul de levier pentru a cumpăra un titlu. Decizia Robinhood a fost întâmpinată cu indignare, iar mulți utilizatori și-au spus nemulțumirile pe Twitter.

Robinhood a declarat că restricțiile de tranzacționare sunt decizii de gestionare a riscurilor pentru a proteja Robinhood și casele sale de compensare.

Platforma de brokeraj Robinhood a atras vineri peste 1 miliard de dolari de la investitorii existenţi, pe fondul tensiunilor create de volumul mare al tranzacţiilor din această săptămână şi nemulţumirea clienţilor, celebrităţilor şi politicienilor provocată de restricţionarea unor acţiuni foarte solicitate, transmite Reuters.

Între acţionarii actuali ai Robinhood se află fondurile de investiţii Sequoia Capital şi Ribbit Capital, care i-au oferit joi finanţare de urgenţă, potrivit New York Times.

”Suntem încântaţi să anunţăm că am atras peste 1 miliard de dolari de la acţionarii existenţi pentru a continua să investim în creşterea noastră record. Este un semn puternic de încredere din partea investitorilor care ne vor ajuta să continuăm să ne servim clienţii”, a afirmat un purtător de cuvânt al Robinhood pe email.

Firma a accesat şi o linie de credit pentru a avea fonduri care să asigure continuarea tranzacţiilor, după ridicarea restricţiilor. Această rundă de finanţare a survenit într-o perioadă crucială pentru Robinhood, care să pregăteşte şi pentru o ofertă publică iniţială intens urmărită, în acest an.

BVBStiri BVB

TURISM FELIX S.A. (TUFE) (20/09/2021)

Informare Depozitarul Central - operare diminuare capital social - nr. actiuni

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (20/09/2021)

Convocare AGA O & E 28(29).10.2021

JUDETUL TIMIS (TIM28) (20/09/2021)

Plata cupon 42, rambursare rata principal 42 si calcul rata dobanda pentru cuponul 43

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (20/09/2021)

Notificare rascumparare actiuni proprii 13 - 17 septembrie 2021