Update articol:

Roman: PNL sesizează la CCR proiectul de lege privind cumpărarea şi vânzarea de terenuri agricole

PNL şi USR au sesizat CCR în privinţa proiectului de lege privind cumpărarea şi vânzarea de terenuri agricole, a anunţat luni liderul deputaţilor liberali, Florin Roman.

“PNL a depus astăzi sesizări la Curtea Constituţională, împreună cu colegii de la USR, pe proiectul de lege privind vânzarea şi cumpărarea de terenuri agricole. Poziţia PNL este că această lege este o lege cu dedicaţie specială pentru baronii PSD, marii latifundiari din zona de Sud a României”, a declarat Roman la Parlament, potrivit Agerpres.

El a adăugat că legea, votată de Parlament, restrânge dreptul de proprietate, iar terenurile respective sunt “vândute la bani de nimic doar lor”.

Roman susţine că PSD dă dovadă de populism atunci când spune “nu ne vindem ţara”, dar promovează un proiect de lege prin care interzice vânzarea participaţiunilor statului la societăţile comerciale şi la companiile naţionale unde statul este acţionar.

“Adevărul este că PSD vrea să vândă activele performante ale statului la bucată. Şi organele care se ocupă de cercetare penală să stea cu ochii în următoarea perioadă pe Horticola Bucureşti”, a adăugat liderul deputaţilor PNL.

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/01/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGA 15(16).02.2023

ROMCARBON SA (ROCE) (27/01/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) pentru S2, 2022