Update articol:

România coboară trei locuri, în clasamentul statelor europene bune pentru a face afaceri

http://eucham.eu http://eucham.eu

România a căzut trei locuri, anul trecut, faţă de 2017, de la 27 la 30, în clasamentul statelor europene care sunt cele mai bune pentru a face afaceri, potrivit unui sondaj EuCham (European Chamber).

http://eucham.eu
http://eucham.eu

Țările nordice (Danemarca se află pe primul loc) se situează în topul statelor europene care sunt cele mai bune pentru a face afaceri, potrivit unui sondaj EuCham (European Chamber), care clasifică și analizează toate cele 46 de țări europene în funcție de mediul lor economic. 

Țările nordice sunt încă în topul listei: Danemarca, Norvegia, Suedia și Finlanda, urmate de Regatul Unit, Elveția și Germania.  Georgia şi țările baltice sunt excepţii remarcabile printre fostele state sovietice, conform sondajului. 

Țările cu îmbunătăţiri, faţă de raportul anterior sunt Turcia (+3,10), Georgia (+1,62) și Franța (1,58). Grecia este singura țară cu variație negativă semnificativă (-1,47).

Ratingul EuCham se bazează pe media a doi indicatori: ușurința de a face afaceri într-o ţară (Raportul Doing Business al Băncii Mondiale 2019) și indicele de percepție a corupției (Transparency International).  EuCham consideră că integritatea și transparența afacerilor joacă un rol strategic.

Conform sondajului, Ucraina (+2,25) se îmbunătățește, însă se situează în continuare pe ultimul loc.

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (26/11/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDMN si EFSA

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (26/11/2020)

Participare si vot electronic la AGA din 26.11.2020

VES SA (VESY) (26/11/2020)

Informatii suplimentare privind operatiunile de capital social

ROMCAB SA (MCAB) (26/11/2020)

Depunere plan de reorganizare