Update articol:

România promite abrogarea rapidă a legii care împiedică listarea Hidroelectrica (ministru)

România intenționează să accelereze eliminarea unei interdicții legislative care împiedică listarea Hidroelectrica, potrivit ministrului Energiei Virgil Popescu, citat de Bloomberg.

Guvernul va renunța la o lege care blochează vânzările de active de stat până în iulie, după ce un proiect de lege din februarie pentru anularea legislației – trecută sub administrația anterioară – s-a blocat în Parlament, a declarat Popescu.

Mișcarea va permite producătorului de energie Hidroelectrica SA să reia pregătirile pentru o ofertă publică inițială care ar putea avea loc anul acesta sau la începutul anului 2022, a spus el.

„Voința politică există și ne vom îndeplini promisiunile, dar procedura parlamentară trebuie respectată”, a spus Popescu: „Am avut o discuție recentă cu colegii și vom adopta legea luna aceasta pentru a ne putea relua procesul de listare pentru o participație de 15%. ”

Coaliția va începe, de asemenea, discuții cu privire la modificările mult așteptate ale legislației care reglementează producția în câmpurile offshore de petrol și gaze naturale. Proiectul de lege poate fi aprobat fie într-o sesiune specială a parlamentului din vară sau după vacanța parlamentară.

Modificările sunt esențiale pentru proiectul de exploatare de gaze din Marea Neagră, care a fost suspendat de OMV Petrom și de partenerul său Exxon Mobil, acesta din urmă hotărând să se retragă cu totul. Romgaz SA este în discuții pentru a cumpăra
pachetul de acțiuni al companiei americane de 50%.

„Sunt optimist că Romgaz va ajunge la un acord cu Exxon și că vom putea extrage gazul natural ”, a spus Popescu.

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (18/06/2021)

Autorizare membru al Consiliului de Administratie

FARMACEUTICA REMEDIA SA (RMAH) (18/06/2021)

Diminuare capital social - emitere certificat ASF

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (18/06/2021)

Act juridic de tipul celor prevazute la art. 234 din Regulamentul ASF 5/2018

PROMATERIS S.A. (PPL) (18/06/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

JUDETUL TIMIS (TIM28) (18/06/2021)

Plata cupon 41, rambursare rata principal 41 si calcul rata dobanda pentru cuponul 42