Update articol:

Romcab anunță că a obținut o cifră de afaceri de 62 mil. euro, în primul trimestru, în creștere cu 70% față de perioada similară a anului trecut

Romcab (MCAB) anunță că a obținut o cifră de afaceri de 62 mil. euro, în primul trimestru, în creștere cu 70% față de perioada similară a anului trecut, în cadrul unui raport transmis după evenimentul”Ziua Portilor Deschise”, din 29 martie.

Compania a arătat: “Primul trimestru din 2021 marcheaza un inceput de an foarte bun, cifra de afaceri obtinuta ajungand la 62 mil. EUR, in creștere cu 70% fata de perioada similara a anului trecut, creandu-se premisele pentru o creștere semnificativa la nivelul intregului an fata de nivelul previzionat de 190 mil. EUR conform planului de reorganizare. Anualizand rezultatele obtinute in aceste trei luni, am putea ajunge in acest an la o cifra de afaceri de peste 240 mil EUR. Desigur, sunt inca multe necunoscute in acest an 2 de pandemie, dar echipa de management a Romcab S.A. este increzatoare și optimista;

In ultimul trimestru din anul trecut compania a obtinut profit, tendinta mentinandu­ se in parametri bugetati de 2 – 2,5% EBITDA și 1% profit.”

Oficialii Romcab estimeaza ca derularea ofertei publice de preluare obligatorii se va realiza în jurul lunii mai: “aflandu-ne în insolventa avem nevoie de aprobarea creditorilor a carei convocare și desfașurare este de durata; în cursul acestei saptamani, vom furniza un raspuns catre Autoritatea de Supraveghere Financiara care va cuprinde și un calendar de acțiuni. Au fast deja stabilite discuțiile cu un evaluator pentru estimarea prețului”.

Pe plan investițional, Romcab S.A. a achiziționat utilaje noi în valoare de cca 2,5 mil. EUR în perioada ulterioara intrarii sub incidenta Legii lnsolvenței. “Conform planului de reorganizare, estimam ca vom investi pana la alte 3,5 mil. EUR în achiziția de noi capacitați de producție, din care 700.000 EUR au fast deja utilizați pentru achiziția unui utilaj, a carui instalare este în desfasurare In perioada urmatoare compania îsi propune sa extinda fabrica de la Acatari”, se mai araa in raport.

Compania   intentioneaza  sa  intervina  pe  piata  prin  emisiunea de  actiuni  s obligațiuni convertibile in actiuni, prin distribuiri gratuite de actiuni, dar si prin cumparare de atiuni pentru programe de recompensare a angajatilor.

La inceputul lunii, acțiunile Romcab (MCAB) au revenit la tranzacționare, după confirmarea planului de reorganizare, în instanță, pe 18 februarie, și aprobarea revenirii pe bursă de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

ROMCAB S.A. se află în insolvență şi este reprezentată în mod legal prin administrator special Zoltan Prosszer și sub supravegherea administratorului judiciar RTZ & Partners SPRL.

BVBStiri BVB

ROMCARBON SA (ROCE) (13/04/2021)

Desfasurare conferinta telefonica investitori si analisti 13 Aprilie 2021

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (13/04/2021)

Ziua Investitorului Bittnet - 15 Aprilie 2021

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (13/04/2021)

VAN la data de 31 martie 2021

ALTUR S.A. (ALT) (13/04/2021)

Completarea ordinii de zi a AGOA si AGEA din data de 27/28.04.2021

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (13/04/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 06.04.2021 - 12.04.2021