Update articol:

Romcarbon își anunță intenția de a distribui dividende sub formă de acțiuni ordinare

Sursa Facebook
*Huang Liang Neng, președintele companiei, a fost numit și director general

Romcarbon îți anunță intenția de a distribui dividende sub formă de acțiuni ordinare, în cadrul politicii de dividend, arată un raport transmis Bursei de Valori București.

Compania a arătat: “Politica reconfirma intentia Societatii de a oferi actionarilor sai oportunitatea de a obtine un randament pentru capitalul investit, aliniat la evaluarea societatii si la contextul economic specific domeniului de activitate in care activeaza societatea. In ultimii 4 ani, Societatea a repartizat dividende actionarilor sai din profiturile obtinute, dupa deducerea rezervei legale si a profitului reinvestit pentru care a beneficiat de scutirea platii impozitului pe profit conform prevederior legale, rata de distribuire a dividendelor (profitul net distribuit ca dividend) fiind in medie de circa 31%, iar rata de retentie(profitul net distribuibil reinvestit in societate) fiind in medie de 69%. In afara dividendelor in numerar, Societatea isi poate continua politica de capitalizare a profiturilor retinute prin majorarea capitalului social distribuind dividende sub forma de actiuni ordinare, prin majorarea capitalului social din rezervele acumulate din anii anteriori, etc, cu respectarea Legii 31/90, a celorlalte acte normative in materie si a prevederilor Actului constitutiv al Societatii.”

Totodata, compania a anuntat ca, in ședința din 24.12.2019, Consiliul de Administrație al Romcarbon SA, cu majoritate de voturi: – a luat act de renunțarea dlui. Andrei Radu la mandatul în baza căruia acesta exercită funcția de Director General al ROMCARBON S.A., mandatul dlui. Andrei Radu urmând a înceta la data de 17.02.2020; – a aprobat, ca urmare a celor mai sus menționate, numirea dlui. Huang Liang Neng (care deține și funcția de Președinte al Consiliului de Administrație al ROMCARBON SA) în funcția de Director General al ROMCARBON SA pentru un mandat de 4 ani, începând cu data de 17.02.2020 și până la data de 17.02.2024. Atribuțiile sale vor fi reglementate în cadrul contractului de mandat.

În acționariatul Romcarbon, se regăsesc LIVING PLASTIC INDUSTRY, cu 32,85%, și JOYFUL RIVER LIMITED, cu 20,51%.

Romcarbon este procesator de mase plastice. 

BVBStiri BVB

VES SA (VESY) (22/05/2020)

Litigiiu la 22.05.2020

TERAPLAST SA (TRP) (22/05/2020)

Informare Depozitarul Central - operare diminuare capital social - nr. actiuni

CEMACON SA (CEON) (22/05/2020)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014