Update articol:

Romcarbon trimite în șomaj tehnic, pe parcursul lunii aprilie, 98 de salariați

Romcarbon trimite în șomaj tehnic, pe parcursul lunii aprilie, un număr mediu 98 de salariați din totalul salariaților angajați de societate, potrivit unui comunicat al societăţii.

Oficialii ROMCARBON spun: “Evoluția epidemiologică internațională determinată de răspândirea coronavirusului SARS – cov – 2 la nivelul statelor din Vestul și Sud-Estul Europei, unde state precum Germania, Franța, Suedia, Spania, Olanda, Belgia, Italia, Bulgaria, Polonia, Serbia Moldova, Ungaria, în care societatea are interese comerciale semnificative, au luat măsuri drastice, inclusiv închiderea tuturor acelor activități care nu erau esențiale, a cauzat o reducere a volumului comenzilor în sectorul Compounduri și Polimeri reciclati și într-o mai mică măsură în sectorul de Prelucrare a maselor plastice.

Așadar, în considerarea necesității de a limita efectelor mai sus menționate, ale Pandemiei de coronavirus SARS – cov – 2 asupra unora dintre sectoarele de activitate ale Societății, coroborat cu posibilitatea aplicării dispozițiilor art.XI din O.U.G. nr.30/2020, modificată, s-a luat decizia optimizării activității în sectoarele amintite prin aplicarea măsurii trimiterii în șomaj tehnic, pe parcursul lunii aprilie, a unui număr mediu 98 de salariați din totalul salariaților angajați de societate.

Dorim să asigurăm în continuare actionarii/investitorii, că celelalte sectoare de activitate ale societății, în special cel producător de ambalaje destinate industriei alimentare, funcționează în paramentri normali și că împreună cu furnizorii și clienții noștri, urmărim permanent situația/evoluția epidemiologică internațională și colaborăm cu aceștia în vederea adaptării la evoluția zilnică. Lucrăm/depunem diligențele necesare pentru asigurarea materiilor prime necesare producției și pentru asigurarea pe cât posibil a fluxului normal al producției și livrărilor”.

 ROMCARBON este o companie românească care acționează în principal în domeniul procesării maselor plastice, deservind cu precădere sectorul alimentar și pe cel agricol prin ambalajele din plastic pe care le produce.  În ultimii 3 ani societatea a deschis o nouă direcție de dezvoltare în domeniul reciclării maselor plastice și a producției de materii prime și compounduri virgine și reciclate. 

În prezent, ROMCARBON produce și comercializează:

Ambalaje din polipropilena (rafie)

Romcarbon este lider pe piață din ROMÂNIA de saci mici din polipropilena. Portofoliul de produse cuprinde saci laminati, nelaminati, dublați cu polietilenă, cu vâlvă, țesătură polipropilena, bandă polipropilena. Aceștia sunt destinați  ambalării produselor pulverulente sau granulare, cu capacitate de înglobare a 5-50 kg, precum zahăr, orez, făînă, cereale, sare, azotați, îngrășăminte, var, ciment, nutrețuri, furaje animale, etc.

Ambalaje din polietilenă

ROMCARBON este primul producător român de folie coextrusa în 3 straturi de dimensiuni mari, cuprinse între 2 – 12 m lățime. Gama de produse cuprinde folie basic, folie de uz general din polietilenă, folie pentru construcții, folie pentru solarii, folie și huse termocontractibile imprimate, folie transparență pentru germinația plantelor.

Ambalaje din polistiren expandat

Romcarbon produce caserole din polistiren expandat – clasice sau absorbante – și catering fiind utilizate pentru ambalarea cărnii și preparatelor din carne, fructelor, legumelor, produselor de panificație, produselor tip fast food și catering.

Filtre auto și industriale

ROMCARBON a început producția de filtre în anul 1962, fiind unul dintre primii producători de filtre auto din România. Gama de produse cuprinde atât filtre auto (de aer,  de ulei, de combustibil, de cabina), cât și filtre industriale (pentru utilaje agricole, nave maritime, compresoare, etc).

Echipamente de protecție a cailor respiratorii

ROMCARBON este unicul producător de echipamente de protecție a cailor respiratorii din România. Portofoliul de produse cuprinde următoarele categorii: aparate izolante, cartușe filtrante, echipamente pentru protecție civilă și uz militar, măști integrale, semimasti, echipamente pentru utilizare specială, accesorii.

Compound-uri plastice și polimeri regenerati (materii prime secundare)

Gama de produse este gândită astfel încât să cuprindă compuși standard și produse personalizate deopotrivă, ambele bazate pe polimeri primari cu adiție de talc, cretă, fibră de sticlă, elastomeri, dar și alte materiale în funcție de aplicația finală a produsului.

Compound-uri plastice din polipropilena/poliamida ranforsată cu filer mineral, fibră de sticlă ( până la 30 %) natur sau color. Compound-uri bazate pe alte tipuri de polimeri, „tailor made” conform solicitărilor clienților: cu ignifuganti, aditivi, stabilizator UV, etc.

Materiale plastice regenerate sunt obținute prin prelucrarea deșeurilor din plastic post consum și post industrial.

Suporți trafic rutier din PVC

Produsul se execută din PVC reciclat și se folosește pentru susținerea indicatoarelor rutiere temporare, balize pentru marcarea sau delimitarea zonelor de drum în lucru sau alte delimitări, ca de exemplu parcări.

BVBStiri BVB

ROMCARBON SA (ROCE) (07/05/2021)

Contracte cu valoare peste 10% din cifra de afaceri

E-mini S&P 500 TURBO SHORT 0.01/4,400/4,300 (EBSPTS46) (07/05/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 10 si 11 Mai 2021

E-mini S&P 500 TURBO SHORT 0.01/4,400/4,300 (EBSPTS46) (07/05/2021)

Suspendare tranzactionare - 17:12 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera