Update articol:

Romgaz confirmă că DNA a solicitat informații în raport cu tranzacția privind achiziția cotei părți din proiectul Neptun Deep

Romgaz sediu

Romgaz confirmă că DNA a solicitat informații în raport cu tranzacția privind achiziția cotei părți din proiectul Neptun Deep, potrivit unui răspuns transmis la solicitarea Financial Intelligence.

Compania a transmis: “În urma informațiilor apărute în spațiul public, confirmăm faptul că DNA a solicitat ROMGAZ informații în raport cu tranzacția privind achiziția de către ROMGAZ a cotei părți din proiectul Neptun Deep.

În plus, precizăm faptul că ROMGAZ  își  manifestă disponibilitatea totală de a colabora cu instituțiile abilitate ale statului și de a pune  la dispoziția acestora, cu respectarea prevederilor legale,  orice document sau informație solicitată, în scopul clarificării tuturor aspectelor legate de activitatea desfășurată.

Referitor la întrebarea formulată de dumneavoastră, facem precizarea că ROMGAZ nu comentează și nu formulează aprecieri în raport cu solicitările organelor abilitate și asigurăm, pe această cale, investitorii și acționarii că vom informa piața de capital în raport cu orice subiect sau informație care necesită și impune o astfel de informare”.

Procurorii DNA au cerut în acest zile documente de la compania cu capital majoritar de stat Romgaz privind tranzacția din 2022 cu compania americană ExxonMobil pentru perimetrul Neptun din Marea Neagră, au declarat surse oficiale, citate de G4Media.

Romgaz a cumpărat cu o sumă de circa un miliard de dolari acțiunile emise de ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited – reprezentând 100% din capitalul social al ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited, companie care deține 50% din drepturile dobândite și obligațiile asumate prin Acordul de concesiune pentru explorare, dezvoltare și exploatare petrolieră în perimetrul XIX Neptun Zona de Apă Adâncă.

BVB | Știri BVB

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (02/06/2023)

Fitch confirma Ratingul BBB- cu perspectiva stabila

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (02/06/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni detinut la IAMU S.A.

Banca Transilvania TURBO LONG 10/1.77/1.82 (EBTLVTL19) (02/06/2023)

Notificare Erste Group Bank AG - EBTLVTL19 este sold-out