Update articol:
După ce directorul general a anunțat un impact negativ de 20-25% asupra afacerilor și profitabilității din cauza OUG114

Romgaz precizează că bugetul companiei va fi suspus aprobării acționarilor și poate diferi de estimările anunțate de Volintiru

Adrian Volintiru, Romgaz

Romgaz a precizat, astăzi, că estimările referitoare la impactul OUG 114, care au fost prezentate de directorul general Adrian Volintiru, miercuri, într-o întâlnire cu presa la Sibiu, sunt materiale de lucru, iar bugetul pe 2019 va fi întocmit luând în calcul toţi factorii de influenţă și va fi supus aprobării Adunării Generale a Acţionarilor.

Conform unui raport transmis Bursei de Valori București, proiecția BVC poate fi diferită de valorile prezentate în cadrul conferinţei de presă şi preluate de mass-media.

Cifra de afaceri şi profitabilitatea Romgaz scad cu 20-25% anul acesta, ca urmare a OUG 114, a declarat, ieri, Adrian Volintiru, directorul general al companiei.  

Domnia sa a explicat: “Din cauza plafonării preţului la gaze la 68 lei/MWh, estimăm  un impact de minus 20-25% al cifrei de afaceri în acest an (indicator care a fost 4,9 miliarde de lei anul trecut). De asemenea estimăm o scădere cu acelaşi procent a profitului, ceea ce înseamnă un minus de 420 milioane de lei la profit”.

Volintiru, Romgaz: Cifra de afaceri şi profitabilitatea scad cu 20-25% anul acesta, ca urmare a OUG 114 (video)

 

Romgaz a transmis: “Ca urmare a declarațiilor apărute în presa de ieri, 30.01.2019, făcute de către Directorul general al S.N.G.N. Romgaz S.A., Constantin Adrian Volintiru, facem următoarele precizări:

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă la Spitalul Clinic Județean de Urgenţă Sibiu, conferinţă organizată cu ocazia implementării unui proiect de modernizare a spitalului, sponsorizat de S.N.G.N. Romgaz S.A., la care au fost prezenți reprezentanți ai presei centrale și locale.

În acest context, au fost făcute declarații, la insistenţele jurnaliștilor, privind posibilele estimări şi impactul pe care Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.114/2018 (O.U.G. 114/2018) îl poate avea asupra rezultatelor financiare, într-un scenariu pesimist.

Menționăm că până în prezent atât O.U.G. 114/2018, cât și calculele efectuate de specialiștii Romgaz, sunt materiale de lucru, iar Romgaz a realizat o serie de scenarii cu privire la posibilul impact al actului normativ în contextul actual.

Orice modificări care pot apărea ulterior vor conduce la o reevaluare a scenariilor luate în calcul. După cum este cunoscut, Autoritatea Nationala de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) urmează să elaboreze în perioada imediat următoare reglementări cu privire la modul de aplicare a O.U.G. 114/2018, reglementări care pot determina modificarea estimărilor actuale ale companiei cu privire la nivelul cifrei de afaceri şi a profitului pentru anul 2019.

Proiecţia Bugetului de Venituri şi Cheltuieli pentru 2019 a companiei, care va fi întocmită luând în calcul toţi factorii de influenţă, va fi supusă aprobării Adunării Generale a Acţionarilor după aprobarea Legii Bugetului de Stat pe anul 2019 şi poate fi diferită de valorile prezentate în cadrul conferinţei de presă şi preluate de mass-media.

Rezultatele financiare ale companiei pentru anul 2018 vor fi făcute publice şi vor fi disponibile pentru toate persoanele interesate în data de 15 februarie 2019 (conform Calendarului de comunicare financiară pentru anul 2019), dată la care va fi organizată şi o conferinţă de presă care va fi transmisă în direct pentru informarea în timp real a tuturor participanţilor la piaţă”.

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (27/11/2020)

Comunicat referitor la comentarii media

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (27/11/2020)

Autorizatie ASF - Modificare act constitutiv

ELECTROARGES SA (ELGS) (27/11/2020)

Prelungire mandat reprezentant permanent Benjamins United SRL