Update articol:

Rompetrol susține cu carburanți autoritățile din Republica Moldova, în lupta împotriva răspândirii virusului COVID-19

KMG International, prin subsidiara Rompetrol Moldova, va dona 6.500 litri de combustibil autorităților locale din Chișinău, Soroca, Hâncești, Bălți și Ungheni. Scopul acțiunii este acela de a susține eforturile în combaterea răspândirii virusului COVID-19, potrivit unui comunicat de presă.

„A venit timpul să dăm dovadă de solidaritate și să susținem eforturile autorităților în lupta împotriva pandemiei cauzate de noul tip de coronavirus, COVID-19. În situația creată, este foarte important să sprijinim medicii și personalul medical, care lucrează fără încetare și salvează viețile oamenilor. Le mulțumesc colegilor care lucrează sub brandul Rompetrol pentru profesionalism și pentru toate măsurile luate în vederea protejării angajaților și a clienților, dar și pentru livrarea combustibilului fără întreruperi și în cele mai sigure condiții”, a declarat Askar Zhaparov, Directorul General al Rompetrol Moldova.

În comunicat se precizează: “Carburantul va fi alocat regiilor municipale direct responsabile și implicate în dezinfectarea locurilor publice, livrarea și asigurarea produselor și echipamentelor medicale, dar și în transferul cadrelor medicale către spitale și locurile de odihnă.

Toate companiile care fac parte din Grupul KMG International, inclusiv Rompetrol Moldova, și-au activat recent planul de gestionare a situațiilor de criză privind operațiunile și activitățiile Grupului din toată regiunea Mării Negre. Acesta respectă toate recomandările și deciziile adoptate de autoritățile locale și centrale.

La începutul lunii februarie, în contextul răspândirii noului tip de coronavirus, companiile din cadrul Grupului KMG International, printre care și Rompetrol Moldova, au implementat o serie de măsuri pentru a proteja angajații, clienții și spațiul de lucru (clădiri administrative, depozite, stații de carburanți). La nivel sediului central s-a introdus un program de lucru flexibil pentru angajați, precum și posibilitatea de a lucra de acasă, dar și alte măsuri specifice precum limitarea/anularea deplasărilor în interes de serviciu, reintegrarea la întoarcerea dintr-o călătorie în afara țării (lucrul de la domiciliu pentru cel puțin 7 zile de la întoarcerea din zone neafectate și 14 zile de la întoarcerea din zone afectate) sau limitarea ședințelor (prezență fizică de maximum 7 persoane).

În același timp, compania a luat toate măsurile necesare pentru a reduce la minim riscurile legate de eventuale întreruperi în furnizarea de produse și carburanți către benzinării și clienții corporativi.

Cu privire la spațiile de lucru, s-au luat măsuri suplimentare pentru creșterea acțiunilor de igienizare a spațiilor comune (igienizarea/dezinfectarea suprafețelor directe de contact din oră în oră, curățarea/spălarea pardoselii de cel puțin de patru ori pe zi), dotarea cu materiale (dezinfectanți, măști, mănuși), informarea angajaților cu privire la sporirea măsurilor de igienă, conduită și prevenție.

Din grija pentru sănătatea și siguranța angajaților și clienților, au fost suplimentate stocurile de materiale/consumabile specifice (dezinfectanți, șervețele umede, etc). În același timp, s-au luat măsuri precum păstrarea unei distanțe între clienți de cel puțin un metru sau de fluidizare a traficului auto la stațiile de carburanți.

Rompetrol Moldova își încurajează clienții să respecte toate indicațiile personalului de la benzinării și să respecte măsurile adoptate pentru prevenirea răspândirii COVID-19. De asemenea, compania recomandă clienților să alimenteze cu ajutorul cardului „Card Rompetrol”, pentru a plăti direct la pompă și, astfel, să poată reduce interacțiunea în stații”.

BVBStiri BVB

ELECTROARGES SA (ELGS) (29/05/2020)

Incetare Mandat Reprezentanti Permanenti, Numire Reprezentanti Permanenti

TERAPLAST SA (TRP) (29/05/2020)

Rezultatul procesului de consultari cu sindicatul

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (29/05/2020)

Document informare - alocare actiuni

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (29/05/2020)

Raportare conform art. 69 alin. (1) din Legea 24/2017