Update articol:
INTERVIU ÎN EXCLUSIVITATE

Roxana Farrugia, Tiffin University România: Oferim burse de studiu de până la 4000 euro/an pentru tinerii cu un profil academic deosebit, cu motivație și cu potențial

Roxana Farrugia Tiffin University Roxana Farrugia

*Fondul de burse al Tiffin University România se ridică la suma de 500.000 euro/serie de studenți

*Programul de MBA are o taxă de studiu de 17.000 euro, iar acum universitatea oferă un discount de 1.500 euro din această taxă

În contextul în care se vorbește tot mai mult despre sistemul românesc de învățământ, despre neajunsurile sale și modul în care ar putea fi optimizat așa încât să îndeplinească cerințele societății de azi, am stat de vorbă cu Roxana Farrugia, Director de programe EMBA și BBA la Tiffin University România – prima universitate 100% americană din România. Am aflat ce așteptări au tinerii studenți de la sistemul educational pe care aleg să-l urmeze și care sunt diferențele dintre programa școlară americană față de cea românească.

Reporter: Cum ai descrie sistemul românesc de învățământ? Care crezi că sunt lacunele lui și felul în care poate fi și ar trebui îmbunătățit?

Roxana Farrugia: Sistemul românesc de învățământ este asa cum îl știm cu toții, deoarece cei mai mulți dintre noi am trecut prin el, cel puțin în primii ani de școală. Unii dintre noi am ieșit din el olimpici, alții nu, unii au devenit antreprenori, altii și-au ales meserii în diferite arii de activitate, alții nu au performat în cadrul lui fie din lipsa resurselor pedagogice, fie din lipsa interesului, șamd.

Poate la noi, în sistemul românesc, ar fi mai multe lucruri de îmbunătățit decât la alții, cu precădere pe zona aplicabilității practice a cunoștințelor dobândite, dar cred că absolut toate sistemele de învățământ trebuie să caute să se îmbunătățească permanent, să răspundă mereu noilor cerințe ale pieței muncii și, mai ales, ale noilor generații de tineri.

Tiffin University

Reporter: Ești director de programe al Universității Tiffin România, o universitate în care se predă după sistemul de învățământ american. Care sunt avantajele lui? De ce promovați metoda learning by doing și cum îi ajută pe tineri acest tip de abordare?

ROXANA FARRUGIA: Avantajele sistemului de învățământ american, cel pe care am ales să-l reprezentăm în România, în cadrul Tiffin University, sunt date mai ales de metoda de predare Learning by Doing. Este un model practic de studiu, cu exemplificări din situații reale de business, cu studii de caz, jocuri de rol, sau simulări. Este important, atât pentru elevi și studenti, cât și pentru generațiile mai mari care urmează un program de Executive MBA, să asimileze informațiile într-un mod practic, să știe cum este optim să se comporte într-un context de business după ce au trecut și prin scenariul cel mai prost și prin cel recomandat de bunele practici.

Totodată, consider că școala ar trebui sa aibă capacitatea să te dezvolte multilateral. Dacă deschidem un business, de cele mai multe ori nu este suficient să știm doar marketing, finanțe, economie, sau comunicare. Dacă nu știm cum să ne alegem angajații, cum să îi ținem motivați și să fim sau să alegem un leader care să ajute echipa să se dezvolte armonios, atunci șansele de succes pot fi mai mici sau pașii mai anevoioși până la atingerea succesului dorit.

În cadrul programului de Bachelor of Business Administration (BBA) de la Tiffin University, curriculum cuprinde toate ariile în care studenții ar trebui să se dezvolte și ca la absolvire să se simtă confortabil să conducă un business sau o echipă în orice companie și-ar dori să activeze. Cei mai mulți dintre studenții din anul I și-au deschis deja un business încă din primul an de studiu.

Același model de studiu este urmat și în programul de Executive MBA, pentru manageri, dar desigur că acolo domeniile sunt studiate la un cu totul alt nivel.

Reporter: Care este oferta universității Tiffin pentru tinerii din România?

ROXANA FARRUGIA: Pentru înscrierea la programul de Bachelor of Business Administration, tinerii trebuie să ne trimită formularul de înscriere pe care îl primesc de la noi, la cerere, o copie după diploma de absolvire a liceului, a BAC-ului (național sau internațional), o copie după foaia matricolă, un certificat de limba engleză (Cambridge, TOEFL, IELTS, iTEP, ACT sau SAT) și o copie după buletin. Admiterea se face în baza unui interviu și, desigur, în urma analizei rezultatelor academice și motivaționale ale fiecărui candidat în parte.

În ceea ce privește carierele pe care le pot urma studenții după terminarea studiilor, acestea pot fi în aproape toate domeniile adiacente business-ului, marketing-ului, antreprenoriatului, etc.

În cazul programului de Executive MBA, admiterea se face în urma evaluării fiecărui manager aplicant în parte, printr-un interviu. Candidatul trebuie să aibă o experiență profesională de conducere de minim 3 ani, iar ca documente sunt necesare: CV din care să reiasă experiența profesională a aplicantului, diploma de licență împreună cu suplimentul la diplomă și certificat de competența lingvistică.

Reporter: Care sunt taxele școlare la această universitate?

ROXANA FARRUGIA: Pentru programul de BBA, taxa de studiu este de 9000 euro/an. De asemenea, oferim burse de studiu pentru tinerii cu un profil academic deosebit, cu motivație și cu potențial, burse ce pot ajunge până la 4000 euro/an. Fondul nostru de burse se ridică la suma de 500.000 euro pe patru ani, pentru o serie de studenți. Pentru cei care doresc sa aplice pentru bursă, aceasta poate fi obținută în urma analizei dosarului și a interviului de evaluare, susținut de comisia Tiffin University.

Programul de MBA are o taxa de studiu de 17.000 euro, fiind disponibile mai multe tipuri de reduceri în funcție de perioada în care se face înscrierea, numărul de tranșe în care se plătește taxa sau numărul de aplicanți din aceeași companie. Acum există și un discount de 1500 euro.

Reporter: Ce cariere pot urma după absolvire stundenții Universității Tiffin?

ROXANA FARRUGIA: Cred că este important să menționez că în programul de Bachelor of Business Administration, studenții trebuie să facă un modul de practică plătită într-o companie. Sunt în curs mai multe parteneriate cu unele dintre cele mai mari multinaționale din România și din străinătate, precum Oracle, Coca Cola, Microsoft, Google și altele. Studenții vor avea oportunitatea să lucreze alături de manageri cu experiență, să experimenteze viața profesională și în format fizic, astfel încât să le fie și mai ușor să pună la un loc experiența live cu ceea ce au învățat cu profesorii americani și alături de colegi.

Reporter: Ce parteneriat a încheiat Universitatea Tiffin cu Universitatea din București?

În România, Tiffin University a început cu o colaborare cu Universitatea din Bucureşti în 1999, când experţii celor două instituţii au iniţiat un program pentru Administrarea Justiţiei Comunitare, continuând cu programul Tiffin Executive MBA. Acest program a fost conceput pentru profesioniştii care doresc să-şi dezvolte potențialul de business, să-și îmbunătățească cunoştinţele în domeniul afacerilor şi să-şi maximizeze oportunităţile de angajare. De atunci, peste 500 de persoane (în general de manageri de top) au urmat acest program.

Din 2019, la cererea pieței, Tiffin University a adus în România și programul de Bachelor of Business Administration (Licență în Administrarea Afacerilor), care are 100% profesori și curriculum americane.

BVB | Știri BVB

OMV PETROM S.A. (SNP) (05/12/2024)

Raport tranzactii 31 decembrie 2023 - 4 decembrie 2024

SIMTEL TEAM (SMTL) (05/12/2024)

Obtinerea unei licente din partea ANRE

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (05/12/2024)

Decizie Consiliu de Administratie - consolidarea valorii nominale a actiunilor

ROMCARBON SA (ROCE) (05/12/2024)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (05/12/2024)

Notificare prag detineri/vot >5%