Update articol:

Rusia a blocat conturile ambasadei finlandeze la Moscova

Finlanda Sursa foto: Pixabay

Rusia a blocat fără nicio explicaţie conturile ambasadei finlandeze de la Moscova şi ale consulatului finlandez din Sankt Petersburg, a anunţat miercuri Ministerul de externe de la Helsinki, potrivit Agerpres.

Agenţiile AFP şi Reuters citează declaraţii ale ministrului finlandez de externe, Pekka Haivisto, conform cărora conturile sunt blocate din 27 aprilie, iar misiunile diplomatice respective utilizează pentru plata facturilor rezervele de numerar.

Oficialul a afirmat că Finlanda a trimis o notă autorităţilor ruse în 4 mai, cerând asigurarea posibilităţii de funcţionare a reprezentanţelor diplomatice din Rusia, însă nu a primit niciun răspuns.

Măsura aplicată de Moscova nu poate fi considerată o reacţie, deoarece Finlanda nu a blocat conturile misiunilor diplomatice ruse, a precizat Haavisto.

Banca centrală a Rusiei nu a răspuns solicitării Reuters de a comenta.

Anterior, compania energetică de stat Fortum din Finlanda dezvăluise că nu mai deţine controlul filialei sale din Rusia preluate de Moscova în urma unui decret al preşedintelui rus Vladimir Putin. Fortum a redus valoarea tuturor activelor sale din Rusia, după ce constituise deja provizioane contabile pentru risc.

Finlanda este membră a NATO de la începutul lui aprilie.

BVB | Știri BVB

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (02/06/2023)

Fitch confirma Ratingul BBB- cu perspectiva stabila

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (02/06/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni detinut la IAMU S.A.

Banca Transilvania TURBO LONG 10/1.77/1.82 (EBTLVTL19) (02/06/2023)

Notificare Erste Group Bank AG - EBTLVTL19 este sold-out