Update articol:

Rusia a efectuat un nou test cu racheta hipersonică Zircon

Rusia Sursa foto: pixabay.com

Rusia a efectuat joi un nou test cu racheta de croazieră hipersonică Zircon (Ţirkon în rusă) în Marea Albă, pe coasta de nord-vest a ţării, racheta fiind lansată de pe fregata ‘Amiral Gorşkov’, a informat Ministerul Apărării rus, citat de EFE şi Interfax, potrivit Agerpres.

‘Ţinta (maritimă) a fost atinsă printr-o lovitură directă’, a indicat ministerul, care a efectuat teste similare în iulie, precum şi în decembrie, noiembrie şi octombrie 2020.

Conform datelor de control obiectiv, zborul rachetei hipersonice a corespuns parametrilor specificaţi. Armata rusă a indicat că fregata ‘Amiral Gorşkov’, din cadrul Flotei ruse a Nordului, a efectuat tirul cu Zircon ca parte a ciclului final de testare.

În octombrie a.c., marina rusă a lansat pentru prima oară racheta Zircon de pe un submarin nuclear.

Ministrul apărării rus, Serghei Şoigu, l-a informat pe preşedintele Vladimir Putin despre noua lansare reuşită a rachetei Zircon.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat la 3 martie că testarea acestei rachete de croazieră hipersonice se află deja în faza finală, urmând să intre în dotarea forţelor maritime deja la începutul anului 2022.

Noua racheta hipsersonică este capabilă să dezvolte o viteză de noua ori mai mare decât cea a sunetului, are o raza de acţiune de peste 1.000 de kilometri şi poate lovi atât ţinte terestre, cât şi maritime, a afirmat şeful statului rus.

BVB | Știri BVB

PREBET SA AIUD (PREB) (07/12/2021)

Numire administratori provizorii si Convocare AGA O & E 12/13 Ianuarie 2022