Update articol:

Rusia avertizează împotriva politizării Nord Stream 2, deoarece Germania leagă proiectul de criza din Ucraina

Punerea în funcțiune a gazoductului Nord Stream 2 va constitui o contribuție semnificativă la asigurarea securității energetice a întregii Uniuni Europene, iar procedura de certificare a acestuia de către autoritățile de reglementare germane și Comisia Europeană nu ar trebui să fie amânată sau politizată artificial, a anunțat Ministrul rus de Externe. Potrivit instituției, “certificarea trebuie să fie realizată în mod strict în conformitate cu standardele existente, pe care intenționăm să le respectăm cu strictețe”.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov și omologul său german vor discuta mâine o gamă largă de probleme. „Va avea loc un schimb aprofundat de opinii cu privire la cele mai presante probleme internaționale, în primul rând punerea în aplicare a propunerilor ruse de garanții cuprinzătoare de securitate în Europa”, se arată în comunicat.

La începutul zilei, ministrul german de externe Annalena Baerbock a avertizat că Occidentul va lua „măsuri adecvate” împotriva megaproiectului de infrastructură de gaze în cazul unei escaladări asupra Ucrainei și a reamintit că Berlinul și Washingtonul au adoptat o declarație comună în acest sens anul trecut.

“Noul guvern german a declarat clar în acordul de coaliție că proiectele energetice trebuie să respecte legile germane și europene. Acest lucru este valabil și pentru Nord Stream 2. În prezent, acest proiect nu respectă în totalitate legislația europeană, așa că procesul de certificare a a fost suspendat”, a spus Baerbock, vorbind la o conferință de presă comună cu omologul ucrainean Dmytro Kuleba.

„În cazul unei escaladări continue din partea Rusiei, noi și partenerii noștri vom lua măsurile adecvate”, a avertizat ministrul de externe.

“Nici o țară nu are dreptul să dicteze altor țări ce direcție pot lua, ce relații pot avea și în ce alianțe pot intra. Suveranitatea Ucrainei nu poate și nu va fi niciodată supusă negocierilor”, a spus Baerbock, adăugând: „Fiecare act agresiv suplimentar va avea un preț mare pentru Rusia, din punct de vedere economic, strategic, politic”.

 

BVB | Știri BVB

ALTUR S.A. (ALT) (27/05/2022)

Raport anual 2021 - Format ESEF

CARBOCHIM S.A. (CBC) (27/05/2022)

Raport anual 2021-completare raport de audit cu opinie ESEF

COS TARGOVISTE S.A. (COS) (27/05/2022)

Raport anual 2021 - completare raport audit referitoare la ESEF

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (27/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014